Feke Pál lesz Koppány - Turnéra indul az István, a király

Augusztus 18-án és 19-én ismét Budapesten, a Királydombon lesz látható az István, a király. A régi szereplők közül Deák Bill Gyula és Varga Miklós is fellép a rockoperában, mellyel ősszel turnéra indulnak.

A Királydombon egy koncertszerű, félig szcenírozott előadásban állítják újra színpadra Novák Péter rendezésében az István, a király előadást.



 

Szörényi Levente és Bródy János 70. születésnapja alkalmából különleges produkció készül. Ismét az eredeti gárda, Varga Miklós, Nagy Feró, Deák Bill Gyula és persze maguk a szerzők adják elő élő rockzenekar kíséretében a halhatatlan dalokat.

 

istvan

 

Varga Miklós most is István király lesz, Deák Bill Gyula a Táltos, Nagy Feró Laborcot alakítja. Feke Pál lesz Koppány, a további főbb szerepekben Keresztes Ildikó (Sarolt), Simon Bogárka (Gizella), Radics Gigi (Réka) és Kocsis Tibor (Vecelin lovag) lesz látható. A produkció a 2015-2016-os évadban az ország 14 sportcsarnokába megy el. Rosta Mária producer korábban azt mondta az MTI-nek, hogy felkérték a szereplésre a Koppányt 1983-ban alakított Vikidál Gyulát is, de ő nem vállalta azt.

 

Az idei bemutató apropója az, hogy idén áprilisban Szörényi Levente, egy évvel később pedig Bródy János töltötte illetve tölti be 70. életévét. A rockopera első bemutatója 1983. augusztus 18-án volt Budapesten, a városligeti szánkózódombon, ami ekkor kapta a Királydomb nevet és ma már hivatalosan is így nevezik. A mű a Géza fejedelem halála utáni helyzetet, az István és legnagyobb ellenfele, Koppány vezér közötti hatalmi csatározást dolgozza fel.

 

Novak-Peter

 

Turnéállomások:


2015. október 3. - Miskolc - Miskolc Generáli Aréna


2015. október 10. - Szombathely - Aréna Savaria


2015. október 17. - Győr - Győri Audi Aréna


2015. november 7. - Pécs - Lauber Dezső Sportcsarnok


2015. november 21. - Veszprém - Veszprém Aréna


2015. december 12. - Szeged - Szegedi Városi Sportcsarnok

 

süti beállítások módosítása