Világsikerek a Thália következő évadában

Négy saját bemutatót tervez a jövő évadban a Thália Színház: az Alul semmi, a Rövid a póráz, az Amerikai bölény és A nagy kézrablás című darabot tűzik műsorra. A társulat tagja lesz Lovas Rozi és Bán Bálint is.

Csányi Sándor, a színház művészeti vezetője az MTI-nek elmondta: június 12-én mutatják be Stephen Sondheim Félúton a Fórum felé című zenés komédiáját Hamvai Kornél fordításában. A darabot, amelyet Réthly Attila, a színház főrendezője állít színpadra, korábban Szombathelyen már nagy sikerrel játszották - jegyezte meg.


Stephen Sondheim első zenés darabja Plautus három vígjátékának különös parafrázisa. A történet főhőse Servulus, a furfangos rabszolga, aki akkor nyerheti vissza a szabadságát, ha megszerzi gazdájának egy szűz szerelmét. A szabadsághoz azonban rögös út vezet, minden és mindenki útját állja. A musical-komédiában mások mellett Vida Péter, Szombathy Gyula, Molnár Piroska, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Bánovits Vivianne és Tamási Zoltán játszik.


"Igazi nyári történetről van szó, sokszereplős, zenés színdarabról, amely tele van jó szituációkkal és önfeledt szórakozást ígér" - mondta Csányi Sándor. Kitért arra, hogy a színdarab a rabszolgákról szól, ezért is reklámozták a darabra rímelő hirdetéssel az előadást. "Próbáltuk a darabra minél szemtelenebbül, a határokat kitágítva, minél izgalmasabban felhívni a figyelmet, hogy sok emberhez eljusson a híre" - mondta a Tháliában robbanás fenyeget címmel megjelent fizetett hirdetésről.

 

thalia

 

A következő évadban a Thália Színház ismét humoros és látványos, tartalmas kikapcsolódást ígérő darabokat állít színpadra. A művészeti vezető kiemelte: az eddigi közönség megtartása és a klasszikus vígjátékok műsorra tűzése mellett kicsit keserűbb humorral megszólaló műveket is szeretnének bemutatni. Arra törekednek, hogy olyan szórakoztató műveket keressenek, amelyeket eddig egyáltalán nem, vagy más formában játszottak Magyarországon. Az évadtervet Réthly Attilával és Hamvai Kornéllal, a színház irodalmi vezetőjével együtt állítják össze - tette hozzá.


Csányi Sándor a következő szezonra tervezett négy saját bemutatóról elmondta, hogy az évadot október 30-án Simon Beaufoy Alul semmi (Full monty) című darabjával kezdik, amely az azonos című film színpadi változatának első magyarországi bemutatója lesz. Az előadásban Szabó Győző, Schell Judit, Vida Péter, Gubás Gabi, Fodor Annamária, Pindroch Csaba és Tamási Zoltán játszik. A produkciót Réthly Attila állítja színpadra.


Ezt követően, január 23-án mutatják be Georges Feydeau klasszikus bohózatát Rövid a póráz címmel. A darabból - amelyet korábban Fel is út, le is út! címmel játszottak - a színház számára Hamvai Kornél készített mára hangszerelt átdolgozást. A művet Kelemen József rendezésében láthatja a közönség, a párizsi történet főbb szerepeit Molnár Piroska, Szombathy Gyula, Pindroch Csaba, Schell Judit, Gubás Gabi, Lovas Rozi és Fodor Annamária alakítja.


Március 5-én David Mamet Amerikai bölény című darabját mutatja be a színház, Csányi Sándor, Szervét Tibor és Mózes András szereplésével. A darab rendezője szintén Réthly Attila lesz. A színház Székely Csaba drámaírót kérte fel, hogy fordítsa le a társulat számára a darabot.


Az évadot végül Martin McDonagh A nagy kézrablás címmel műsorra tűzött darabja zárja április 23-án. Az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott művének főbb szerepeit Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Bán Bálint és Lovas Rozi játssza. A gyilkos humorú darabot Radnai Márk rendezésében láthatja a közönség.


Csányi Sándor elmondta, hogy az eddigiekhez hasonlóan a jövő évadban is megrendezik a Vidéki Színházak Fesztiválját, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét, valamint a Humorfesztivált. Mint mondta, a 2015/2016-os évadtól Lovas Rozi és Bán Bálint is a Nagymező utcai teátrumban próbál. A színház művészeinek köre 18-ra bővül.


Lovas Rozi az új előadások közül a Rövid a póráz és A nagy kézrablás című darabban lép színpadra, valamint az idén bemutatott Két szék között című produkcióban fogja játszani Micheline szerepét Sodró Elizával együtt, kettős szereposztásban és átveszi Gubás Gabi szerepét a Hétköznapi őrületekben.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása