Felvételt hirdet a békéscsabai Színitanház

 

Az 1992 óta, tehát több mint 20 éve működő intézmény érettségire épülő OKJ-s képesítéseket indít Gyakorlatos színész; Színházi táncos; Divat- és stílustervező és Színháztechnikus- szcenikus szakmákban, sőt, szakképesítés ráépüléssel Díszlet- és Jelmeztervező képzésre is van lehetőség.

A felvételi május 28-án és június 30-án 10 órától lesz a Jókai Színház Ibsen házában.

 

 szinitanhaz

 

A Színitanház  - a 20 éve elindított színészképzés mellett - a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik. Ez nem véletlen, hiszen ilyen szakmák elsajátítására - az egyetemi képzéseken kívül - Magyarországon máshol nincs lehetőség. A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok. A Színitanház a Harruckern János Középiskola részeként működik, de a képzés a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház területén zajlik, a gyakorlati oktatás neves színházi szakemberek (rendezők, koreográfusok, tervezők, műszaki szakemberek) irányításával, a Jókai Színház produkcióiban és a Napsugár Bábszínház kivitelezési munkálatainak asszisztálásával, „élesben” valósul meg. Az oktatás 22 éves korig ingyenes!

 

Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint a Jászai‑díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A szintén ott végzett Tapasztó Ernő jelenleg az Aradi Kamaraszínház igazgatója, míg Csurulya Csongor a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője. A Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színitanház nevelte ki, a Békés megyeik által jól ismert Komáromi Anett, Tarsoly Krisztina, Tege Antal, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Czitor Attila, Szabó Lajos és Nagy Róbert személyében. A részletes tájékoztatás a szinitanhaz.hu weboldalon található.

 

süti beállítások módosítása