"Mindig is inkább bohóc voltam" - Kiss Diána Magdolna válaszolt

 

Nemsokára Presser újrahangszerelt dalát énekli a Pestiben, a tévés Munkaügyek állandó csapattagja lesz, végigforgatja a nyarat, majd Mundruczó Kornél társulatával turnézik Bécsben. A HOPPart oszlopos tagja, és legutóbb a Dumaszínház gyerekbemutatójában volt királylány. Kiss Diána Magdolnát a Ványabácsi blog kérdezte.

A Manna Produkció, a Dumaszínház, a Váci Dunakanyar Színház és a Tatabányai Jászai Mari Színház összefogásával jött létre a Vicces, királykisasszony. A produkció kapcsán Kiss Diána Magdolna elmondta, a váci ősbemutatóhoz képest sokat változott a darab, voltak mélypontok, de akkor kezdtek megnyugodni, amikor Litkai Gergely egyszer bejött a próbára és nagyokat röhögött. “A legjobb nyilván az volt, hogy megismerkedtem új emberekkel. Oké, benne van Herczeg Tamás is, akivel éjjel-nappal együtt dolgozunk, de a többiekkel nem nagyon találkoztam még színpadon, és volt, akivel az életben sem. Jó banda állt össze, és az mindig nagy öröm” – mesélte a színésznő.

 

dia

Fotó: Bődey János

 

A kérdésre, királykisasszonyként mennyire saját maga, úgy felelt: “Semennyire. Gyerekként sem érdekelt ez a szerep. Nálunk nem volt korona, tündérpálca, meg ezek az idiótaságok. Talán egyszer Farsangkor öltöztem be, ha jól emlékszem. De nem vagyok ez a típus. Sokkal inkább bohóc voltam mindig is. Ha érzékenyen reagáltam valamire, az a frusztráltságom miatt volt. Amikor bekerültem az egyetemre, kevesebbet tudtam a többieknél. Nekem arról sem volt fogalmam, hogy merre van a Vígszínház. Ebből persze adódtak jelenetek. Tudom, hogy eleinte hisztisnek bélyegeztek, de én utálom ezt a szót, és visszautasítom, hogy az lennék. Az igazságérzetem nagy, és ezt vállalom. Keményen be tudok szólni, ha elszakad a cérna. De az elmúlt években egyre kevésbé fordult elő ilyen, gyakorlom a türelmet” – vallotta a színésznő.

 

A felvetésre, miszerint egyre több rendezővel ismerkedik meg, viszont ritka, hogy valakivel újra összeálljon, elmondta: “Egyrészt nagyon jó lenne visszahívni rendezőket a HOPParthoz, akikkel jó emlék a munka, másrészt arra talán nem vágyom, hogy állandóan ugyanazzal a három-négy emberrel dolgozzak évadról évadra. Most nagyon megörültem, hogy Mundruczó Kornél, akivel már voltak közös munkáink, felkért a készülő darabjához. Alig várom, hogy mehessek állatkodni hozzá”.

 

Előtte Szász Jánossal készül egy bemutatóra, amit szeptembertől láthatunk a Pesti Színházban: a Jó estét nyár, jó estét szerelem új változatában lép fel vendégként, ez lesz a második kőszínházi munkája. “Nekem fontos, hogy betettem a lábam a Pestibe, mert nem lehet kizárólag függetlennek lenni, vagy nekem legalábbis nem elég. Egyébként János mesélte, hogy Eszenyi első reakciója az volt, hogy a Dia biztosan nem ér rá. Jó ilyet hallani, de közben nem jó, ha ezt tényleg így gondolja mindenki a szakmában, mert nehogy már emiatt ne hívjanak. Üzenem másoknak is, ráérek” – mondta Kiss Diána Magdolna, aki arról is beszámolt, a legtöbbször igent mond és nem utasítana vissza egy kőszínházi szerződést sem.

 

“A mai napig várom a telefont. Egész egyszerűen el akarok menni GYES-re. Annyit adózok, hogy ezt megérdemlem. Ha ugyanis nem vagy státuszban, nem vagy jogosult a gyerekvállalásra. Az ilyenektől fel tudnék robbanni. Máskülönben nagyon szerencsésnek tartom magam. Képes vagyok örülni az életemnek. Sok dolog nem jött még össze, de hát majd összejön idővel. Hálásnak kell lennünk, én nagyon az vagyok. Leginkább anyukámnak és nagymamámnak, akiktől a két nevemet kaptam és az egész családomnak. Soha nem fogtak vissza” – árulta el Kiss Diána Magdolna.

 

Társulata, a HOPPart következő évadáról is szólt: “Mi is fáradtak és dühösek vagyunk, de nem tartunk ott, hogy feladjuk. Inkább még elszántabbak lettünk. Jövőre még több előadásra pályázunk. Ha Isten is úgy akarja, lesz A világ legunalmasabb musicalje ősbemutatónk, amihez Litkai írja a szöveget. Novák Eszter népdalokból rendez nekünk estet, Néplélek címen. Tengely Gáborral gyerekdarabot mutatunk be, és Szilágyi Kata a KÁVÉ Társulattal közös produkcióban fog dolgozni, én abból kimaradok. Nagyon nyomjuk, mert meg akarjuk mutatni magunkat megint. Az a szerencsénk, hogy még a szűkös időkben is tudunk örülni egymásnak”.

 

A teljes interjút itt olvashatja.

 

süti beállítások módosítása