Jubilál a Művészetek Völgye - Újításokkal vár

 

Színes programkavalkáddal és több újítással várja vendégeit a 25. Művészetek Völgye július 24. és augusztus 2. között.

Idén több éves szünet után újra lesznek koncertek a taliándörögdi Klastromban, mobilalkalmazás segíti a parkolást, a gasztronómiai kínálat pedig kézműves sörökkel és street fooddal gazdagodik.

 

kapolcs

 

 

 

Saját helyszínnel jelentkezik a Modern Art Orchestra és Hajós András, a Momentán társulat, a Hello Wood, és a Virtuózok is bemutatkoznak a kapolcsi katolikus templomban. Újra saját udvart visz Harcsa Veronika, jelen lesz a Design Terminál, és az olyan klasszikus helyszínek sem maradhatnak el, mint a Hobo-klub vagy a Kaláka versudvar – hangzott el a jubileumi fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.    

 

Az idei fesztivál egyik technikai újítása a parkolást megkönnyítő mobilalkalmazás. A három Völgy-falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend között idén is lesz „csigabusz”, továbbá – idén először – elektromos autók is segítik a közlekedést.     

 

Az idén új helyre költöző Blue sPot Major a 10. napon egy Quimby-koncerttel zár, a Muharay-udvar a jubileumi fesztiválra Sebestyén Márta személyében egy háziasszonyt is meghívott, a Folk-udvart pedig ezúttal közösen szervezi a Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza és a Kobuci kert – sorolta Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program- és marketingigazgatója.    

 

Idén újra lesznek koncertek a Klastromban, a kínálat a cimbalommuzsikától az elektronikus zenéig ível. Itt mutatja be legújabb albumát, A Nőt Palya Bea is, aki sok koncertfelkérése miatt ezúttal nem visz saját udvart a fesztiválon: a korábbi évek Palya Bea-udvara helyén ezúttal a Momentán társulat rendezkedik be – mondta el Oszkó-Jakab Natália az MTI-nek.

 

A Színház-színpad Kapolcsról átkerül a taliándörögdi művelődési házba, ahol idén mások mellett fellép Pintér Béla társulata, valamint Hobo is, aki Jim Morrison-, Viszockij-, Ady- és József Attila-műsorral készül. A Művészetek Völgye 25 évét Márta István fesztiváligazgató idézi fel vendégeivel a kapolcsi Törzskávéházban. A beszélgetéseken a fesztivál alapítói és alakítói, meghatározó művészei vesznek részt.

 

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, a fesztivál szponzorációjáért felelős szervező elmondta: néhány éve vágtak bele abba, hogy új működési modellt alakítsanak ki, amelyben a csekély állami támogatás mellett nagyobb szerepet kap a magánmecenatúra, és ezt a feladatot mára elvégezték. Az idei, jubileumi fesztiválon a szokásosnál valamivel nagyobb az állami szerepvállalás, de ezt egyszeri alkalomnak tekintik – tette hozzá.

 

 

 

süti beállítások módosítása