"A történet örökérvényű" - Mary Poppinst ünnepelték a Madáchban

Május 24-én a Madách Színházban Mary Poppins 200. alkalommal repült át a nézőtér felett. A jubileumi előadáson ott járt a Madách TV stábja is.


maryp04

 

Mahó Andrea, Polyák Lilla és Oroszlán Szonja váltott szereposztásban alakítják a csodálatos nevelőnőt - a 200. előadáson mindhárman magukra öltötték Mary Poppins jelmezét.

 

Mahó Andrea azt mesélte a Madách TV aktuális adásában, furcsa volt a szerep egyharmadát eljátszani, folyamatosan "karban tartotta" a hangját a függönyök mögött. Polyák Lilla hozzátette, ők hárman színésznők nagyon különböznek egymástól, de mivel személyiségük beépül a szerepbe, Mary estéről-estére újat tud nyújtani.

 

maryp01

 

Természetesen a három Berti - Szente Vajk, Csonka András és Sándor Dávid - is színre lépett vasárnap este a Madáchban. Csonka András elárulta, hogy utoljára 2012 nyarán – amikor éjjel-nappal próbálták a musicalt – és a 100. jubileumon találkoztak a színpadon mindannyian. A színészek azt is megbeszélték, mikor, hogyan cserélték fel egymás cipőit és jelmezeit.

 

Szirtes Tamás igazgató pedig a jubileumi banketten elmondta, hogy ebben a produkcióban 'a szív és a lélek dominál'. A színház összes dolgozójának megköszönte a munkát és úgy vélte, egyszer mindenkinek meg kellene tapasztalnia, milyen komoly figyelem és koncentráció zajlik a háttérben.
"Ahhoz, hogy az előadás így csillogjon, nagy segítségre van szükségünk és mi ezt megkapjuk a kollégáktól" – tette hozzá a musical rendezője.

 

 A Madách TV beszámolója:

 

 

A Madách Színház 2012 szeptemberében mutatta be a Mary Poppinst. Az 1964-es, Julie Andrews főszereplésével készült filmet 2004-ben Travers történetei és a film alapján színpadi musical követte. A színésznő ezzel a szereppel nyerte meg élete első Oscar-díját.


maryp03


A szövegkönyvet Julian Fellowes készítette, a zenét Richard M. Sherman és George Stiles szerezte, a dalszöveget Robert B. Sherman és Anthony Drewe írta. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált.

 maryp02

 

A történet a non replica musical alkotói szerint örökérvényű, mert felnyitja szemünket arra, ami az életben igazán fontos. Mary Poppins egy olyan családról szól, ahol a szülőknek komoly elfoglaltságaik mellett nem jut ideje a gyermekekre. A szülői szeretetet és kellő figyelmet pótlandó, az édesanya nevelőnők egész sorát alkalmazza, ám egyikük sem marad a háznál, mert a kis „bestiák" megkeserítik az életüket. Ekkor érkezik papagájfejes ernyőjével, a keleti szél hátán a csodálatos Mary Poppins...

 

süti beállítások módosítása