Támogatókat keres a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Nyári Színház történetét feldolgozó kötet kiadásához keresnek támogatókat.

 

A Zsámbéki Nyári Színház felhívása:

 

Az idei év egyik terve a Zsámbéki Nyári Színház képes történetének kiadása, amely méltó összefoglalása, emlékkönyve lenne az elmúlt több mint 30 évnek. A Summa Artium által szervezett Mecénás Napon a kulturális projektek árverésén 330.000 Ft támogatást kaptunk, valamint Mátyás Irén, a színház 2013-ban elhunyt alapítójának, igazgatójának nővére, Mátyás Katalin további 100.000 Ft-ot ajánlott fel. Azonban ez az összeg még nem elegendő ahhoz, hogy a könyv létrejöjjön. Ezért elindítottunk egy gyűjtési kampányt az adjukossze.hu oldalon. Arra kérünk mindenkit, hogy megosztással, hozzájárulással támogassa a könyv megvalósítását!


A kezdeményezés az adjukossze.hu oldalon megtekinthető, a támogatásokat az oldalon keresztül lehet eljuttatni a Támogatom gombra kattintva a Zsámbéki Színházi Bázis számára: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/A_Zsambeki_Nyari_Szinhaz_kepes_tortenete_1983_2014

 

Matyas

Mátyás Irén

 

A kezdeményezés célja:
Zsámbék kiemelt rangú alternatív színházi központ és termékeny alkotóműhely, amelyhez színészek, rendezők, színházi emberek generációi kötődnek. A színházi események mellett képzőművészeti, audiovizuális és zenei rendezvények befogadó- és alkotóhelye. Most egy 150 oldalas, a Zsámbéki Színház történetét és 100 színházi fotót tartalmazó könyvet szeretnénk kiadni 700 példányban, ehhez kérnénk az Ön támogatását is!

In memoriam Mátyás Irén

Bicskei Gábor (1937-1990) és Mátyás Irén (1953-2013), ez a két rendkívüli ember 32 éve indította el a fesztiválsorozatot. Népművelőként kerületek Zsámbékra és mertek nagyokat álmodni. Így következett be a Zsámbéki Nyári Színház profilbővítése: a 90-es évek közepétől (sajnos már csak Mátyás Irén szervezésében) nemcsak vendégelőadásokat hívtak meg, hanem saját bemutatókat is tartottak.


Mátyás Irén 2013-ban bekövetkezett halála után a színház továbbra is feladatának tekinti a kortárs művészeti kifejezések sokszínűségének bemutatását, közvetítését, az innovatív kezdeményezések támogatását és a fiatal, tehetséges alkotók bemutatását. A készülő könyv igazi hiánypótló munka: Ilovszky Béla fotóművész művészi képei idézik fel a legszebb színházi pillanatokat. Sándor L. István kritikus a színház több mint három évtizedes történetét eleveníti fel, felhasználva a Mátyás Irénnel készített interjúkat és a színházról megjelent válogatott írásokat.


Köszönetképpen:
- Az adományozó nevét – amennyiben hozzájárul – feltüntetik a könyvben, a Bázis honlapján és Facebook-oldalán
- 10.000Ft támogatás felett az adományozót az elkészült könyv példányával ajándékozzák meg
- Minden adományozó meghívást kap a könyv bemutatójára, amely a Zsámbéki Nyári Színház 2015-ös évadának kiemelt eseménye lesz, fotókiállítással egybekötve. Ekkor kerül először átadásra a Mátyás Irén Emlékdíj is.

Eddigi támogatók: Mátyás Katalin, Summa Artium, Mátyásfalvi János, Máté József, Halák Péter, Racsmány Dömötör, Kovács Gergely, Bellon Erika, Regős János, Anonymus, Szabó Sándor, Virág Tamás, Gál Anna, Turjánszky Zoltán, Újbudai Kulturális Központ, Farkas Róbert.

 

süti beállítások módosítása