Elina Garanca és Zubin Mehta is fellép a Ljubljanai Fesztiválon

A neves lett mezzoszoprán, Elina Garanca és a világhírű dirigens, Zubin Mehta is a Ljubljanai Fesztivál sztárfellépői között lesz idén nyáron.

Az Izraeli Filharmonikusokkal érkező Zubin Mehta mellett a fesztivál vendége lesz Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző, karmester is. Az operarajongók két nemzetközi hírű énekes előadásait is hallhatják, Elina Garanca mellett a szlovén fővárosba látogat Zeljko Lucic szerb bariton is - ismertette a 63. Ljubljanai Fesztivál kiemelt vendégművészeit Darko Brlek művészeti vezető az ausztriai Klagenfurtban tartott sajtótájékoztatón.

 

ljubljana


A június 28-tól szeptember 28-ig tartó fesztiválra a pekingi kínai nemzeti opera társulata egy Puccini-klasszikussal, a Turandottal készül, a szófiai nemzeti opera és balett Wagner operáját, a Trisztán és Izoldát mutatja be.


A fesztivált a nagyzenekari koncertek és operák mellett kamarazenei hangversenyek, musicalek - köztük a Mamma Mia! -, valamint crossover-koncertek, többek között a 2Cellos nevű horvát csellóduó előadása színesítik. Szintén fellép Tan Tun Oscar-díjas kínai filmzeneszerző.


A szervezők mintegy 58 ezer látogatót várnak.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása