Indul a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozó!

 

2015. június 4-én 17 órakor a hivatalos nyitó ünnepséggel kezdetét veszi a 15. jubileumi Pécsi Országos Színházi Találkozó.

A tíz napon át tartó rendezvény a hazai színházi szakma legnagyobb, legrangosabb eseménye, egyben egy olyan összművészeti fesztivál, mely a Pécsi Nemzeti Színházban zajló versenyprogramok mellett közel kétszáz egyéb kulturális programot kínál a város legkülönbözőbb helyszínein, utcáin, terein a pécsiek illetve az idelátogatók számára.

 

poszt-ter

 

A Színház téren 17 órakor Stenczer Béla a POSZT ügyvezetője és Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója köszönti a megjelenteket, majd beszédetmond Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Páva Zsolt Pécs város polgármestere. Ezt követően Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari- díjas színművész, az ez évi fesztivál díszvendége hivatalosan is megnyitja a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozót.

 

A nyitó ünnepségen közreműködik Bognár Szilvia és Szokolai Dongó Balázs, valamint a Misina Táncegyüttes gyermektáncosai Vincze Balázs koreográfus vezetésével.

 

19 órakor a Kamaraszínházban a Stereo Akt Felülről az ibolyát, 20 órakor a Nagyszínházban az Örkény István Színház e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY című előadásával megkezdődnek a színházi találkozó programjai.

 

A Színház.hu és tartalmi partnere, a Fidelio idén is tudósít a fesztiválról!

 

Híreinket követhetik saját és közös oldalunkon, amelyet a poszt.szinhaz.hu címről érhetnek el.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása