Shakespeare-rel zár a marosvásárhelyi színház

 

William Shakespeare Szeget szeggel című színművének premierjével nyitotta szeptemberben a 2014/2015-ös évadot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, és az előadás szerepel a júniusi évadzáró előadások sorában is.

Szeget szeggel Tompa Miklos Tarsulat MNSZ 1

 

A nagy remekíró darabját a Gombrowicz-kutatóként is ismert rendező, a katowicei Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego művészeti vezetője, Tadeusz Bradecki színrevitelében láthatta a marosvásárhelyi közönség. A rendező szerint ez a darab az erkölcsről, a jó és a rossz viszonyáról szól, ami örök kérdés: aktuális volt Shakespeare korában, és ma is időszerű. A szerző a saját korában létező Bécsbe helyezi a cselekményt, viszont a mai embereknek Bécsről a sokkal későbbi operettek világa jut eszükbe. Így ebben az előadásban is vannak helyzetek, ahol isznak, táncolnak a szereplők. Az eredeti szöveghez azonban hűséges maradt a színrevitel, a végkifejlet pedig Shakespeare-re jellemzően szarkasztikus.

 

Az előadás szereplői: Bányai Kelemen Barna, Galló Ernő, Tollas Gábor, Bartha László Zsolt, László Csaba, Varga Balázs, Henn János, Korpos András, Csíki Szabolcs, Boros Csaba, Kilyén László, Barabási Tivadar, Ördög Miklós Levente, Simon Boglárka-Katalin, Gecse Ramóna, Kiss Bora, Szabadi Nóra, Lőrincz Ágnes, Benő Kinga, Fodor Piroska, Somody Hajnal és Strausz Imre.

 

Rendezőasszisztens: Kölcze Katalin, korrepetitor: Srausz Imre, light design: Aszalos Attila., zenei vezető: Incze G. Katalin, jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias, díszlettervező: Fodor Viola.

 

Az évadzáró előadások sorában a SZEGET SZEGGEL két alkalommal van műsoron a Nagyteremben:

- 2015. június 7., vasárnap 19.00 óra – Köteles Sámuel pedagógus bérlet

- 2015. június 8., hétfő 19.00 óra – Kovács György bérlet

 

A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók. Online bérlet- és jegyvásárlás: www.biletmaster.ro

 

 

 

 

süti beállítások módosítása