Májusban két jubileumot is ünnepeltek az Operettben

A társulat a 600. A Szépség és a Szörnyetegre, majd a 150. Csókos asszonyra is koccinthatott.

A Szépség és a Szörnyeteg című musical a New York-i Broadway bemutató óta, vagyis több mint húsz éve hódítja meg az egész világ közönségét. Alan Menken-Howard Ashman-Tim Rice darabja - amit a Budapesti Operettszínház Böhm György rendezésében 2005 óta játszik - a BB Promotion meghívására több mint négy éve járja Európa és főképp Németország nagyvárosait.

 

München, Köln, Drezda, Mannheim, Düsseldorf, Bécs, Frankfurt, Baden-Baden, Lipcse, Hamburg, Zürich, Essen és Bréma városai mellett a musical folyamatosan látható az Operettszínház színpadán is, ahol májusban már a hatszázadik előadást ünnepelte a társulat.

 

szepseg01

 

A több, mint tíz éve töretlen sikerrel futó előadásban több vendégművész és társulati tag - köztük a musical tagozatból szinte mindenki - részt vállalt már, és nem egy Csorbi teáscsésze nőtte már ki szerepét. Most, a 600. előadás alkalmából mindazon szereplők, akik a 2014-2015-ös évadban akár német, akár magyar nyelven játsszák az előadást, tortával ünnepelték a jubileumot.

 

Együtt ünnepelt Homonnay Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Barkóczi Sándor, Vágó Bernadett, Jenes Kitti, Kisfaludy Zsófi, Németh Attila, Szentmártoni Norman,Sánta László, Oláh Tibor, Petróczi Gábor, Csonka András, Bálint Ádám, Angler Balázs, Földes Tamás, Magócs Ottó, Polyák Lilla, Szulák Andrea, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Pál Dániel Máté, Horváth Félix, Siménfalvy Ágota, Sz. Nagy Ildikó, Vörös Edit, Kékkovács Mara, Vágó Zsuzsi, Ábrahám Gabriella, Szabó Dóra, Fekete-Kovács Vera, Csuha Lajos, Bardóczy Attila, Pálfalvy Attila, Kocsis Tamás, Aczél Gergő és természetesen a Budapesti Operettszínház Zenekara és Musical Együttese, Makláry László, Bolba Tamás és Balassa Krisztián karmesterek, Duda Éva koreográfus, a magyar szövegek írója, Somogyi Szilárd és Kerényi Miklós Gábor, valamint a rendező, Böhm György.

 

szepseg02

 

A rendezőnek pedig a május dupla örömet hozott, hiszen másik előadása, a Csókos asszony szintén múlt hónapban jubilált. Legalább kétszer koccintott Homonnay Zsolt, Csonka András, Kékkovács Mara és Oláh Tibor is, akik Zerkovitz operettjében a kezdetek óta láthatók. Márpedig a Csókos asszony bemutatója óta is eltel már kilenc év, a darab időközben játszóhelyet váltott, és a Thália Színházból visszakerült a Budapesti Operettszínházba.

 

csok01

 

A megújult előadást százötvenedszerre láthatta és hallhatta a közönség. A produkció jelenlegi szereplői, Dancs Annamari, Kékkovács Mara, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Peller Károly, Szabó Dávid, Csonka András, Szendy Szilvi, Peller Anna, Kapócs Zsóka, Jantyik Csaba, Balogh Bodor Attila, Oláh Tibor, Marik Péter és Benkóczy Zoltán, a darab karmestere, Rónai Pál és a koreográfus Bakó Gábor ünnepelt együtt a jubileumi előadás után.

 

Közülük kiemelendő Oszvald Marika és Faragó András, akik váltótárs nélkül, mind a 150 alkalommal a színpadon álltak, éppen úgy, mint a színház vendégművésze, Huszti Péter, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori rektoraként számos tanítványával játszhatott együtt az elmúlt években. Külön köszönet illeti meg Túri Erzsébetet, aki A Szépség és a Szörnyeteg lenyűgöző jelmezeinek, valamint a Csókos asszony díszleteinek is tervezője, melyek hosszú évek óta helytállnak.

 

csok02

 

Lőrinczy György főigazgató és Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető mindkét előadás alkotóinak és közreműködőinek gratulált és büszkeségét fejezte ki. A Csókos asszony dvd-je a színház shopjában is kapható.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása