Hollandiában vendégszerepel a STEREO Akt

Júniusban Európa egyik legrangosabb szabadtéri színházi fesztiválján, a hollandiai Terschelling szigetén megrendezésre kerülő OEROL fesztiválon vendégszerepel a Promenád - Városi sorsturizmus című Artus-STEREO Akt koprodukció.

 

A rendhagyó színházi busz-utazás június 12. és 22. között összesen 20 alkalommal kerül bemutatásra a holland és nemzetközi fesztiválközönség előtt.

 

promenad

 

Az előadásról:

 

A városban cirkál egy turistabusz, ami más, mint a többi. A fedélzetén sorsturisták ülnek. Sorsturisták, akik egy ablak mögül figyelnek, hallják, miről beszél a telefonáló járókelő, látják, mi történik vele, miután eltűnik egy kapualjban - tudják, hogy honnan jött, és hová megy, mindenhová pont jókor érkeznek. A nézők egy színházi utazás keretében, egy városban haladó buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet.

A szereplők szökésben vannak, el kell hagyniuk lakóhelyüket. Menekülés közben sorsfordító pillanatokat idéznek fel saját életük egyes epizódjaiból. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg. A Promenád busz utasait úgy kalauzoljuk végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során.

A város nem csak díszlet, hanem szereplő is. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. Minden egyes előadásba szereplőként is bekapcsolódnak civil résztvevők, történeteiket a cselekmény részévé tesszük. A csatlakozó civilek személye, a történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

A Promenád c. előadás az Artus Stúdió és a STEREO Akt közös produkciójaként valósult meg. A darabot először 2013 júniusában mutatták be a PLACCC Fesztiválon, Csepelen.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása