Kara Tünde kétszeres Gálfy-gyűrű díjas

Több mint 330 előadással és 88 626 fizető nézővel zárta a 2014/2015-ös évadot a Békéscsabai Jókai Színház – tájékoztatta kedden az MTI-t Ragány Misa, a teátrum sajtóreferense.

Hozzátette, ebben a koprodukciós előadások is benne vannak, amelyeket nem Békéscsabán adtak elő. Az idei évadban az Orient című zenés-táncos show-t a Gödöllői Művészetek Házával közösen állították színpadra – hozott példát. Közölte, az évad során több mint 12 ezer bérletet adtak el.

 

jokai

Szabadtéri társulati ülés Békéscsabán (fotó: A-Team/Ignácz Bence)


A keddi évadzáró közönségtalálkozón több díjat is átadtak a színészeknek és a háttérszakmák képviselőinek. Mind a legjobb háttérmunkáért, mind az évad színésze díjért százezer forint pénzjutalmat oszt ki a színház – mondta el Ragány Misa. Kovács Edit Éva titkár nyerte a legjobb háttérmunkáért járó díjat, az évad fiatal színművésze Czitor Attila lett. Az évad színésze középkorú színművész kategóriában a Jászai-díjas Kara Tünde lett. Az évad színésze tapasztalt színművész kategóriában címet Bartus Gyula érdemelte ki. A beol.hu hírportál által meghirdetett legjobb színész díjat a közönség szavazata alapján Nagy Róbert vehette át.


A színház által 2008-ban alapított Gálfy-gyűrű díjat idén a mások mellett Hrecska Renáta kritikus, Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója és Doncsev András, az MTVA kulturális főszerkesztője alkotta zsűri Kara Tündének ítélte. A színésznő a teátrum egyetlen kétszeres Gálfy-díjas művésze.


Kara Tünde június 2-án, a Bernarda Alba háza próbája közben rosszul lett, leállt a szíve. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét. Azóta a gyulai Pándy Kálmán Kórház intenzív osztályán kezelik, a színház közlése szerint állapota folyamatosan javul.


Kara Tündét két rendező, Tege Antal és Béres László is jelölte a díjra. Fekete Péter igazgató elmondta, a sikeres évad után azonnal készülnek a következő szezonra, hétfőn elkezdődtek az új évad második bemutatójának olvasópróbái. Pozsgai Zsolt A szűz és a szörny című tragikomédiáját szeptember 21-én, a magyar dráma napján mutatják be. "Jó dolog, ha tartalékkal a tarsolyban, kész produkcióval vágunk neki az új évadnak. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni" – fogalmazott Fekete Péter.

 

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása