Istent a falra festeni - Jegyet nyerhet a debreceniek előadására - LEZÁRULT!!!

A Városmajori Színházi Szemlén szerepel a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Istent a falra festeni c. előadása. Játékunkon páros belépőt nyerhet a július 4-i előadásra.

 

Röviden az előadásról:

 

„Az életben csak az az öröm, hogy minden elmúlik, és ez ugyan néha fájdalommal jár, de a fájdalom is elmúlik, és az meg akkor már öröm” – ilyen és ehhez hasonló mentőöveket vágnak egymáshoz ott, ahol a boldogság csíráját a keserűség levével öntözik.

 

A helyszín Magyarország egy nevén nem nevezett falujának utolsó – ha nem egyetlen – utcája, s annak fő színtere, a kocsma. Hivatalosan persze presszó, Misi-presszó, a tulaj után. Itt sörrel kísérik a pálinkát, pálinkával kísértik az Istent – és mindezt persze hitelre. Ez a hely mégis aranybánya, hisz itt szórja szét szemérmetlenül élete göngyöleg-gyöngyét az utca díszes-fergeteges kis kolóniája, s itt örülnek együtt – a másik baján.


De mikor van, hogy már kár az öröm? Vajon hány utolsó cseppet lehet tölteni a néha félig üres, néha félig teli pohárba? És ha már rég betelt, meddig mutogathatunk egymásra Isten ujjával? És mikor van túl későn rájönni, hogy úgy volt jó, ahogy volt, amíg nem lett így, ahogy van?

A válasz kacagtatóan édes nedűje és gyomorkeserűje is ott csordogál. A kocsmában.

 

Debrecen-Istentafalrafesteni-MatheAndras

Fotó: Máthé András

 

Játék:


Kinek a műve nyomán készítette Mészáros Tibor az Istent a falra festeni című darabot, amelyet július 4-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon állítanak színpadra?


1, Tar Sándor

2, Székely Csaba
3, Örkény István

 

A megfejtést a jatek@szinhaz.hu címre várjuk június 29-ig.



Istent a falra festeni
kocsma-dráma
2015. július 4. (szombat) 20 óra
Városmajori Szabadtéri Színpad
A Csokonai Nemzeti Színház előadása.
(1 óra 45 perc, szünet nélkül)

 

 

süti beállítások módosítása