Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban

Flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző előadások, valamint táncházi programok várják az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 23. és augusztus 2. között a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

A Duna Művészegyüttes két előadással, a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkert, valamint a tavasz jeles napjait megidéző Tavaszi szél című produkciókkal érkezik a Táncbazárba - olvasható a Nemzeti Táncszínház közleményben.


A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Martin Archívum elnevezésű sorozatának két darabjával, a Szatmárral és a Kalotaszeggel állít emléket Martin György néprajzkutató munkásságának.

 

varkert bazar

 

A táncszínház nyáresti, szabadtéri programsorozatában a tangóba is belekóstolhatnak a nézők Budai László és vendégei, a Tangó Táncszínház conTangos és a Momentango Tango Company Oblivion című előadásai révén.


A FlamenCorazonArte Táncszínház flamenco-estjei, a Tapas de Flamenco és a FlamenColores arab, zsidó, keresztény, indiai és cigány eredetű ősi zenei motívumok, valamint ritmusok világába repítik el a közönséget.


A Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée / Bolero című rendhagyó előadása mediterrán és klasszikus hangulatot idéz, míg Feledi János - Feledi Project - és a Trio a lá Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett a progresszív dzsessz világába kalauzol el a Prozódia című produkcióval.


A Sivasakti Kalánanda Táncszínház a TálaMantra - Indiai táncképek című klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadással érkezik a Táncbazárba.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása