Cirkuszparádéval zárul a Gyerek Sziget

Cirkuszparádéval, koncertekkel és mesékkel zárul hétvégén a Gyerek Sziget a budapesti Hajógyári-szigeten.

A látogatók bohócok, karmesterek, zsonglőrök és akrobaták mutatványaiban próbálhatják ki magukat többek között a Rippel Mozgásművészeti Akadémia tagjainak segítségével. A nagyszínpadon fellép az Apacuka, Gubás Gabi és a MintaPinty zenekar is - közölték a szervezők az MTI-vel.

 

gyerek sziget

 

A Generali Gyerek Szigetre először érkező mesés-lovas udvarban a Gyermek és Ifjúsági Lovasszínház Egyesület ad elő lovas mesejátékot, emellett a gyerekek ingyen felülhetnek a hátasokra.


Az SOS Gyermekfalvak mesesátrában modern és klasszikus mesék hangoznak el Bodrogi Gyula és Voith Ági előadásában. A manóműhelyben agyagból, vesszőből, textilből és kukoricaszárból alkothatnak az érdeklődők mesék hallgatása közben, a Multipont Kézműves Palota habkarton építészetén pedig saját alagutakkal és házikókkal teli mesevilágukat kelthetik életre.


A gyerekek játékos masszás programmal is megismerkedhetnek, Mikos Borbála gyermekgyógyász, a Bethesda Kórház Intenzív Osztályának főorvosa pedig 14 és 16 óra között orvosi kérdésekre válaszol.


Az ingyenes programsorozat június négy hétvégéjén várta a családokat mintegy 40 helyszínen.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása