Szerdán kezdődik a Nyári Kavalkád Szegeden

Hatodik alkalommal rendezik meg a Nyári Kavalkádot a szegedi városháza udvarán és az IH Rendezvényközpontban.

 

A Nyári Kavalkád előadás-sorozatát A csemegepultos naplója című előadás nyitja a városháza udvarán július 1-jén. Július 6-án Daniel Glattauer Gyógyír északi szélre című darabját játssza Őze Áron és Fullajtár Andrea. 7-én Gergely Róbert önálló estjét, 8-án a Keleti szél című népzenei forgatagot, 9-én a 1705 TRO koncertjét láthatja-hallhatja a szegedi közönség.

 

Thuróczy Katalin Pastorale című rokokó vígjátéka 2000-ben íródott, eddig csak a Kőszegi Várszínházban mutatták be. Szegeden július 13-án, 14-én és 15-én látható az előadás.

 

Szeged Varoshaza

 

A Muzsikáló Udvarban július 30-án Horgas Eszter estjével indul a sorozat, augusztus 4-én láthatják Berecz Andrást és két fiát, akik a népzenei vonalat képviselik. 5-én Gájer Bálint ad szvingestet, 6-án a Fool Moon vokálegyüttes is különleges csemegével készül, hiszen Laár András lesz a vendégük.

 

7-én Domenico Menini tenorista Sorrentói szerenádját hallgathatják. A Muzsikáló Udvar sorozata augusztus 8-án Gregor József-emlékesttel zárul: a népszerű basszista ezen a napon lenne 75 éves. Nem szomorú emlékestet terveznek, hanem humoros, kedélyes produkciót, ahol inkább a zenéé, mint a beszédé lesz a főszerep - mondta el Vajda Júlia, aki mellett szerepel az esten a Kossuth-díjas Miklósa Erika, Gál Erika, Szvétek László, Gregor Bernadett és Fekete Attila is.

 

Az előadásokra helyre szóló jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Senior Centerben, a Belvárosi moziban és az előadás előtt egy órával a helyszínen.

 

Forrás: delmagyar.hu

 

süti beállítások módosítása