Héja Domonkost nevezték ki a Theater Augsburg fő-zeneigazgatójává

Héja Domonkos karmestert nevezték ki öt évre a Theater Augsburg fő-zeneigazgatójává, szeptemberben az ő bemutatójával indul az évad a németországi színházban.


Héja Domonkos karmester július 3-án és 5-én a Budapesti Nyári Fesztivál egyik kiemelt eseményén vezényli Goldmark Károly Sába királynője című operáját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Utána ötéves németországi munkára készül, 2015 szeptemberétől 2020-ig ugyanis a Theater Augsburg fő-zeneigazgatója lesz.

 

heja domonkos2

 

A 2015. szeptember 27-i évadnyitón Zemlinsky: Kandaules király című operáját vezényli, az évadban összesen 40 előadást tart az augsburgi zenekarral. Ősszel Mallorcán turnézik az augsburgi zenekarral, majd Tajpejben dolgozik hat héten át Csajkovszkij: Anyegin című operáján.

 

Az intenzív külföldi munkák mellett nem szakad el a hazai koncerttermektől és a magyar közönségtől sem. Dolgozik a Magyar Állami Operaház előadásain, valamint a Concerto Budapest meghívásának is eleget tesz a 2015-16-os évad során. Természetesen vezényli az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekart, a húsz évvel ezelőtt általa alapított együttest is.

 

Forrás: kulturpart.hu

 

 

süti beállítások módosítása