Szabadtéri színpaddal bővült a Tolnay Klári Emlékház

Új szabadtéri színpadot adtak át csütörtökön a mohorai Tolnay Klári Emlékház udvarán. Felújították a régi pajtát is, amelyben művészöltözőket és a színpadi kellékek tárolására szolgáló raktárhelyiségeket alakítottak ki.

A fejlesztésre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán 20,8 millió forintot nyert a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület.

 

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a csütörtöki ünnepségen úgy fogalmazott: a színpaddal kiállítótérből élő szellemi műhellyé vált az emlékház.

 

tolnay

 

Mint rámutatott, ez a kis színpad különleges szerepet fog betölteni Tolnay Klári emlékének ápolásában, hiszen a relikviákkal, szobrokkal, emléktárgyakkal szemben az emlékezésen túl a gondolatoknak, érzéseknek is teret ad.

 

Helyet biztosít fiatal előadóknak, a színháznak, táncnak és zenének, és lehetőséget nyújt a közösségnek is, hogy újra meg újra átgondolja, számára mi a fontos - hangsúlyozta V. Németh Zsolt, hozzátéve: az emlékeket sok mindenre használhatjuk, menekülhetünk a mindennapi gondok elől, erősíthetjük velük integritásunkat, de a legizgalmasabb, ha közösséget tudunk létrehozni általuk.

 

tolnay3

 

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy régi igény volt a színpad és a kis nézőtér. Hozzátette: ebben a házban, udvarban benne van az a sok szeretet, mosoly, amit Tolnay Klári is sugárzott.

 

Az új szabadtéri színpadon könyvbemutatók, előadások, koncertek, nyáresti rendezvények várják a látogatókat Mohorán. Színházi programokat, koncerteket ajánlott fel a Tolnay Klári Emlékház partnerszervezete, az Aranytíz Kultúrház is.

 

süti beállítások módosítása