Csengeri Attilával készül Az aranyember musical!

A Monostori Erőd szabadtéri színpadán mutatkozik be Tímár Mihály egy romantikus musicalben. Jókai Mór művének, Az aranyembernek zenés színpadi változata csupán 3 alkalommal - július 24-én, 25-én és 26-án - látható 2015 nyarán Komáromban.

 

 

 

aranylead

 

Az alkotók így ajánlják az előadást:

 

A közismert romantikus történet középpontjában a világtól való elvágyódás és a pénz utáni hajsza áll. A mű mindvégig komoly, mai korra is érvényes kérdéseket vet fel Meg lehet-e venni pénzen a boldogságot? Lehet-e kettős életet élni a világban anélkül, hogy valakit megbántanánk? Hogy lehet megharcolni örökké a vádló lelkiismeretünkkel?

 

Timár Mihályt Ali Csorbadzsi halálos ágyán megkéri, hogy vigye el lányát Brazovics Athanázhoz Komáromba, aki majd felneveli. Timár megtalálja a török kincsét - mely a lány öröksége - de magánál tartja, s hatalmas vagyont szerez belőle. Eközben Brazovicsék folyton megalázzák a naiv Tímeát, melyet Timár nem néz jó szemmel. Tönkreteszi, majd öngyilkosságba üldözi Brazovicsot, a lánynak pedig felajánlja vagyonát és megkéri a kezét. Tímea hálából, nem szerelemből hozzámegy, s ezzel Timár életét tönkre is teszi, aki elmenekül a Senki szigetére, majd megtalálja a boldogságot, s egy szerencsének köszönhetően eltűnik a világ elől. Tímea pedig örökre boldogtalan marad mostohatestvére, Athalie átkának köszönhetően.

 

arany30

 

Az Aranyember szereplői: Csengeri Attila, Sándor Péter, Kuczmann Ágnes, Végh Edina, Nagy Anikó, Molnár Árpád, Molnár Ágnes, Bodnár Vivien, Zöld Csaba, Másik Lehel, Makrai Pál.

Az előadás rendezője Vizeli Csaba, a koreográfusa Bakó Gábor, a jelmezeket Kemenes Fanni tervezte, a díszletet Siklósi József jegyzi. 

 

A Magyarock Dalszínházról:

 

A Magyarock Dalszínház Vizeli Csaba kezdeményezésére alakult 2002 februárjában. 

 

A társulat már ekkor kijelölte a célt magának: "Nem akartunk a konkrét értelemben vett szórakoztató műfaj, színvonaltalan produkciók felé elindulni. Mindenképpen rockzenét alapul vevő színpadi műveket szerettünk volna és szeretnénk bemutatni, ezek közül is elsődlegesen magyar szerzők műveit, s olyanokat amelyek az irodalomhoz, a történelemhez, Magyarországhoz, a magyarság életéhez kapcsolódnak. Nézetünk szerint a zenés történelem- és irodalomtanítás egy kitűnő lehetőség a felnövekvő generációk nevelésében..." - írják a céljaikról.

 

A társulat a produkciók bemutatása mellett kialakított egy olyan művészi közösséget, mely minden darabot saját műhelymunkaként állít színpadra.

 

süti beállítások módosítása