Pásztor Erzsi: „A jókedvet magamnak csinálom”

Pásztor Erzsébet jövőre betölti a nyolcvanat, de nem lazít egy percre sem.

Az otthonában egy csomó premierajándék jelzi, hogy két bemutatója is volt nemrég. A kérdésre, hogy bírja ezt a tempót, úgy felel: „Remekül, pedig ha Isten segít, jövőre betöltöm a nyolcvanat! Anyámtól örököltem a munkabírásomat. Most ha ránézek az ajándékokra, vagy korábban a virágokra, szinte hallom a tapsot, amit a Játékszínben a Vidám kísértet után kaptam. Eredetileg nem nekem szánták Madame Arcati legendás szerepét, de a sors nekem adta. Jósnőként néha transzba esem, és többször vagyok a földön, mint állva vagy ülve! Ha pedig kezembe veszem a nyakláncomon lévő angyalkát, amit Zsurzs Kati adott, hogy vigyázzon rám, eszembe jut a Karinthy Színházban februárban bemutatott Olympia. Ajándék, hogy ezt csinálhatom”.

 

pasztorezsi

Pásztor Erzsi, fotó: Nol.hu

 

Mindig arra törekedtem, hogy lélekben megmaradjak olyannak, amilyenné az anyám formált. Arra nevelt, hogy szerény legyek, és még ha jó színésznő leszek is, civilben akkor se hívjam fel magamra a figyelmet. Ezekre a tanításokra gondolok mindig, és talán ezért is szeretnek az emberek” – tette hozzá a színésznő, aki arról is beszélt, hogy imád próbálni és nem bánja, hogy ma is mindenki Jankának szólítja a Szomszédok sorozatban játszott szerepét idézve.

 

Ez megunhatatlan. Ahogy az emberek felém áradó szeretete is, akár Jankának, akár Erzsinek szólítanak. Az újpesti piacon, ahová hetente járok, az összes árus Jankaként szól utánam. Így szoktak meg. Tizenhárom évig forgattam a Szomszédokban, amiért örökre hálás leszek Horváth Ádámnak, a sorozat atyjának” – tette hozzá Pásztor Erzsi.

 

A felvetésre, miszerint épp az ellentéte annak a piszkálódó, sértődős, enyhén alkoholista nőnek, akit Jankaként alakított, úgy reagált:

Ezért is jó színésznek lenni. Hisz az ember sorozatgyilkost is játszik, mégsem öl meg hozzá senkit a valóságban. Jankából minden utálatossága ellenére is ki tudtam hozni olyan színeket, amik miatt a nézők megszerették. Janka kicsit olyan, mint a Dallas Jockey-ja: negatív jellem, mégis mindenki alig várja, hogy felbukkanjon. Élvezem, hogy én vagyok az ország Janka nénije” – nyilatkozta.


Pásztor Erzsi azt is kifejtette, milyen fontosak számára az élet apró örömei. „Olyan komorak, szomorúak ma az emberek. Néhány hónapja voltam a Ridikülben, ahol épp az apró örömök volt a téma. Arról beszélgettünk, hogy miért nem tudunk derűsebbek lenni, és hogy nekem mitől van mindig jókedvem. Hát attól, hogy magamnak csinálom - erre nevelt az anyám” – árulta el a színésznő.

 

süti beállítások módosítása