Színházakat rongált meg az eső - Elázott a Katona Kamra

A budapesti Katona József Színházat és a Centrál Színházat sem kímélte a hétfő esti vihar. 

 

A Katona Kamra előterébe és jászóterébe is befolyt a víz és károkat okozott.  A színház a Facebook-oldalán úgy fogalmaott: „A vihar minket is elért, a játszóhelyek helyreállításán jelenleg is dolgozunk.” Valószínűleg eltört a színház alatt húzódó csatorna gyűjtővezetéke emiatt az összes helységet elárasztotta a szennyvíz, a színpad és az összes kellék tönkrement - számolt be az MTI.

 

 

Elöntötte a víz a Kamrát. Jelenleg is dolgozunk a károk felmérésén, helyreállításán.

Posted by Katona József Színház on Wednesday, August 19, 2015

 

A Centrál Színház kazánházát és hangberendezésének egy részét is megrongálta az eső. A kárt jelenleg 120 millióra becsülik - derül ki Nagy András riportjából a hír 24-en.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint hétfőn a főváros egyes részein egy óra alatt 80 millimétert meghaladó csapadék hullott, ami jóval több, mint az augusztusban megszokott 55-60 milliméteres havi csapadékösszeg.

 

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) csapadékmérő rendszere a Belgrád rakparton 120 milliméter csapadékot mért, a cég szivattyútelepei rendben üzemeltek, az alacsony Duna-vízállás miatt gravitációsan is tudott a csapadékvíz a csatornahálózatból távozni. A csatornahálózatba a víznyelők felszíni eltömődése miatt a csapadékvíz számos helyen nem tudott befolyni. Kritikus helyzet alakult a XX. kerületben, a Mártírok útja és a Magyar utca térségében, az egyesített rendszerű csatornahálózat nem volt képes befogadni a csapadékot, sőt a víznyelőkön, fedlapokon keresztül víz áramlott a felszínre a mélyfekvésű területeken. A központi ügyeletre 119 bejelentés érkezett az éjszaka.


A Főkert Zrt. tájékoztatása szerint az esőzés az I., II., XII. kerületekben okozott komolyabb problémákat, ennek felszámolását a cég negyven munkatársa a kora reggeli órákban megkezdte. Az esőzés következtében a legkritikusabb helyzet az I. kerület, Király lépcső környezetében, a Budai Vár alatti Keleti kert sétányain alakult ki, valamint a Gellérthegy sétaútvonalain, ahol a társaság dolgozói megkezdték a lemosódott föld eltakarítását, a folyókák kitisztítását.

 

Mi történt a Kamrában?:

1 

1.

2 

2.

4 

3.

3 

4.

5 

5.

7 

6.

8 

7.

katona

8.

Fotók: Katona József Színház, MTI

 

 

süti beállítások módosítása