Gyerekprogramok, zenés bár és Spiró-Valló beszélgetés a Radnótiban

Szeptember 19-én, szombaton szélesre tárja kapuit, és különleges programokkal várja az érdeklődőket a Radnóti Színház a Színházak Éjszakáján.

 

Ebben az évben nem csak a Radnóti Színház színpadán, de az Andrássy út túloldalán álló Lengyel Intézetben is tartnak programokat. Ahogy az már szokás, délután gyerekprogrammal indítanak, lesz többek között irodalmi műsor, beszélgetés, múltidézés és zenés produkció is.

 

A jegyeket a Színházak Éjszakája karszalaggal rendelkező nézők számára ezen a napon 20% kedvezménnyel árulják.

 

radnoti

 

A részletes program:

 

Radnóti Színház színpad

 

18.15-19.00
Vers à la carte
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is a magyar- és világirodalom jól ismert, klasszikus verseivel várjuk a közönséget, sajátos előadásban! A nézők dönthetik el ugyanis, hogy ki szavaljon, melyik művet és milyen stílusban.
A kihívást Andrusko Marcella, Kováts Adél, Gazsó György és Pál András vállalta. Műsorvezető: Schneider Zoltán


19.30-20.15
Vers à la carte
Improvizatív versmondás még egyszer, más versekkel!
Ezúttal Martinovics Dorina, Adorjáni Bálint, Gazsó György és Rétfalvi Tamás várja, hogy melyik verset és milyen stílusban kell előadnia.
Műsorvezető: Bálint András


20.45-21.45
Libikóka zenés különkiadás
Krizsó Szilvia most a Radnóti Színház művészeit látja vendégül, akik az eddigi évadokban a meghívottak számára adtak elő produkciókat. A beszélgetés Szávai Viktóriával, Adorjáni Bálinttal, Rétfalvi Tamással és Schneider Zoltánnal zajlik.


22.30-00.00
„Radnóti Bár” - közreműködik a Mr. Maloney and the Swingett
A Radnóti Színház művészeinek különleges zenés-táncos estje a Radnóti Bárban, ahol jól ismert dallamok szólalnak meg szokatlan átdolgozásban.


Résztvevők: Andrusko Marcella, Kováts Adél, Martin Márta, Petrik Andrea, Szávai Viktória, Adorjáni Bálint, Gazsó György, Pál András, Rétfalvi Tamás, Schneider Zoltán

Koreográfus: Fejes Kitty

Zenekar: Mr. Maloney and the Swingett
Zenei vezető, zongora: Dinyés Dániel
Szaxofon: Dennert Árpád
Trombita: Subicz Gábor
Nagybőgő: Molnár Péter
Dob: Boegán Péter

 

 

Lengyel Intézet (VI., Nagymező u. 15.)


15.00-16.30
Gyerekprogram - közreműködik a Vodku zenekar
Szeretettel várjuk a gyerekeket a Lengyel Intézet és a Radnóti Színház közös gyerekprogramján, melynek során a gyerekek és szüleik megismerkednek egy lengyel népmesével, majd rajzversenyen és táncházon vehetnek részt a Vodku zenekarral.
A programok fedett helyen zajlanak, így rossz idő esetén is várunk mindenkit!

Résztvevők: Martin Márta, Andrusko Marcella, Rétfalvi Tamás, valamint a Vodku zenekar: Bede Sarolta, Bata István és Szabó Árpád


17.00-17.45
Heltai naplója - zongorán közreműködik Darvas Ferenc
Részletek Bálint András estjéből, amely Heltai Jenő eddig kiadatlan 1944-es ostromnaplójából készül. Rendező: Deák Krisztina, bemutató: október 31.


18.15-19.00
„Daloltak egymásután az állomások"
Beszélgetés a Radnóti Színház elmúlt harminc évéről Csomós Mari, Bálint András és Tarján Tamás irodalomtörténész, kritikus részvételével.


19.30-20.30
Akik nélkül nem… LIVE
A blogunkon futó, színházi háttérszakmákat bemutató sorozatunk életre kel! Itt a nagyszerű alkalom, hogy belessenek a kulisszák mögé, és megnézzék, hogy dolgozik a sminkes, a fodrász, az öltöztető és a súgó a színészekkel.
Akik mindezt bemutatják: Daróczi Gabriella női öltöztető tárvezető, Kerselits Nikolett fodrásztár-vezető, Lesti Kinga fodrász és Farkas Erzsébet súgó.
Segítségükre lesz két színművész: Andrusko Marcella és Pál András
Műsorvezető: Schneider Zoltán

Sorozatunk egyes részeit itt olvashatják el:
http://radnoti.reblog.hu/cimke/Akik+n%C3%A9lk%C3%BCl+nem...


21.00-21.45
Spiró György és Valló Péter beszélget
A két beszélgetőtársat összeköti a színház és a kelet-európai irodalom szeretete, mélyreható ismerete. De hogy miről is fognak beszélgetni, az egyelőre meglepetés, és csak a jelenlévők számára fog kiderülni...


Az est folyamán a Lengyel Intézetben a nézők megtekinthetik Stanisław Ignacy Witkiewicz / WITKACY – a lengyel művészet egyik legnagyobb fenegyerekének, polihisztorának - „Titeket a fényképezés érdekel, engem meg a játék” című fotókiállítását, valamint részt vehetnek egy izgalmas, Witkacy által inspirált fotózáson Paweł Karnowski fotóművész segítségével.

 

 

süti beállítások módosítása