Lengyel Anna viselheti a Bálint Lajos Vándorgyűrűt

A Magyar Dráma Napjára is emlékezik díjátadással egybekött estjén a Színházi Dramaturgok Céhe szeptember 21-én, este hét órakor a Mozsár kávéházban.

 

A dramaturgok díját, Az Évad Legjobb Magyar Drámájáért díjat idén, titkos szavazással Spiró György: Helló, dr. Mengele! című műve nyerte el. A díjat későbbi időpontban adják át. Nem így a kétévente titkos szavazással dramaturgnak ítélt Bálint Lajos Vándorgyűrűt, melyet idén Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma művészeti vezetője nyerte el. Őt a hagyományok szerint az előző díjazott köszönti, vagyis ezúttal Gyarmati Kata dramaturg, a szabadkai Népszínház Magyar Társulata művészeti vezetője.

 

Lengyel Anna


A Bálint Lajos Vándorgyűrűt Spiegel Annie, Bálint Lajos özvegye, maga is neves dramaturg, valamint Budapest Főváros Tanácsa alapította 1976-ban. Az alapító okirat értelmében a díjban évente felváltva egy-egy dramaturg, illetve művészeti titkár részesülhet emlékezvén a névadó Bálint Lajosra, aki mindkét foglalkozást művelte.

 

A díjátódó a Magyar Dráma Napján, 2015. szeptember 21-én este 7-kor lesz a VI. kerületi Mozsár kávéházban, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt, hogy együtt köszönthessék a díjazottat.

 

süti beállítások módosítása