Molnár Piroska is játszik az Operettszínházban - Nyári és őszi előadások a Nagymező utcában

Karácsony közeledtével, novemberben és decemberben ünnepi díszbe öltözik az Operettszínház. Három bemutató, A Csárdáskirálynő 100. születésnapjának nagyszabású gálája, szilveszteri és újévi program, visszatérő előadások várják a közönséget.

November elején visszatér a Nagymező utcába Szabó Magda klasszikusa, az Abigél musical változata! Vitay Georgina története régi-új helyén, a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán látható az Ikercsillagok évadának első félévében.

 

Az idei, nagysikerű Szegedi Szabadtéri Játékok teltházas előadásai után, novemberben három alkalommal is műsorra tűzi a színház a becsületről, barátságról és önfeláldozásról is szóló örökérvényű mű zenés változatát, melyet Somogyi Szilárd rendezett, főbb szerepekben pedig Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Siménfalvy Ágota, Kékkovács Mara, Jantyik Csaba, Csonka András, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Szerényi László, Simon Panna, Peller Anna, Mészáros Árpád Zsolt és Bálint Ádám mellett továbbra is látható a színház két vendégművésze, Udvaros Dorottya és Hirtling István is.

 

ajanlo01

 

A Miskolci Operafesztivállal együttműködésben mutatta be a Budapesti Operettszínház, Zsótér Sándor rendezésében az Egy anya történetét júniusban a Miskolci Nemzeti Színházban. A különleges vállalkozás a teltházas vidéki siker után most a fővárosba költözik. Fekete Gyula, Hans Christian Andersen meséje nyomán írt kortárs műve november 5-től a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében lesz látható. A zeneszerző requiem drámája dallamos, népoperai kompozícióban foglalja össze az önzetlen, önfeláldozó szeretet képét.

 

ajanlo02

 

Az Egy anya története a tizenötödik olyan kortárs előadás, melynek a létrejöttét a Miskolci Bartók plusz Operafesztivál segítette. Ambrus Mari nem mindennapi díszletében, Ladányi Andrea koreográfiájával, Balassa Krisztián vezényletében Dolhai Attila, Frankó Tünde, Langer Soma, Nádasi Veronika, Lukács Anita és Blazsó Domonkos zeneakadémiai vendégművész látható az előadásban.

 

A Csárdáskirálynő keletkezésének száz éves évfordulóját kísérő ünnepi programsorozat folytatódik. Kálmán Imre legismertebb művének tiszteletére, november 17-én, együttműködésben az MTVA-val, a Budapesti Operettszínház nagyszabású, nemzetközi gálaműsorral készül.

A különleges estén a színház művészei mellett külföldi és hazai vendégek is éneklik majd a világhírű zeneszerző slágereit. Érkeznek más Csárdáskirálynő előadások emblematikus előadói, egykori szereplői. Fellép többek között Molnár Piroska, Rost Andrea, Bodrogi Gyula és Nyári Zoltán is.

 

ajanlo03

 

Az évad egyik legizgalmasabb története elevenedik meg az Algernon nevű fehér egér és Charlie intelligencia vetélkedője ürügyén a Raktárszínházban november 20-tól. Daniel Keyes világhírű regénye alapján íródott különleges musical a szellemileg visszamaradt 32 éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól, aki miközben egy hatéves gyerek szintjén van, mégis hatalmas elszántsággal és örömmel vesz részt egy orvoscsoport kísérletében, mert normális akar lenni. És valóban, egy operációval meg tudják növelni az intelligencia-hányadosát, s a korábban 70-es IQ-val rendelkező férfi megtanul több nyelven, különböző tudományterületek szakértőjévé válik, sőt az eljárást kidolgozó orvosokat is lehagyja saját kutatási programjuk elemzésében. Sokan mondják, hogy az ember egy "bonyolult számítógép", melynek a winchestere, az agy. A Charlie Gordonnal végzett kísérlet, az agy-komputer párhuzam kutatásának egyik állomása azonban felteszi a kérdést: Mikor és meddig szabad elmenni egy emberrel végzett kísérletben? Mennyire kell teljes értékű embernek tekinteni egy alacsonyabb IQ-val rendelkező társunkat és mennyire tartozunk felelősséggel mindazért, ami vele történik.

 

ajanlo04

 

A Somogyi Szilárd rendezésében megelevenedő előadásban az Operettszínház színészei mellett vendégművészként látható a sikeres fiatal színésznő Földes Eszter, míg Charlie szerepére Kerényi Miklós Máté készül, de látható lesz még Gömöri András Máté, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika, Auksz Éva, Kékkovács Mara, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Sipos Imre és Németh Attila is a musicalben.

 

ajanlo05

 

Az újdonságok mellett újra láthatók novemberben és decemberben a Rómeó és Júlia, a Mozart!, a Menyasszonytánc, a Fame, az Én és a kisöcsém, az Ördögölő Józsiás, az Amerikai komédia, a Lili bárónő és a szeptemberben elsöprő sikert aratott, felújított Mágnás Miska a "Pellerekkel" a főszerepben, míg az egészen kicsik az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, a Musicalmesék és az Erdei Kalamajka előadásoknak örülhetnek.

 

Műsoron marad a Denevér is, mely mielőtt Tel-Aviv-i turnéra indul, már csak novemberben és decemberben várja magyar közönségét színházunkban.

 

ajanlo06

 

Premierrel indul a tél is a Nagymező utcában. December 4-től látható az Ikercsillagok évének első nagyoperett bemutatója, Jacobi Viktor Sybill című műve, mely a váratlan, kiszámíthatatlan és a kínzóan alapos szerelemről szól, miközben mindezt a teljes felfordulás és zűrzavar kíséri.

A különleges nagyoperettbe a színház jól ismert művészei mellé, a Nagyherceg szerepében vendégként érkezik a társulathoz Miller Zoltán. Az előadás, mely most Szabó Máté rendezésében és Ari-Nagy Barbara átiratában kerül színre, a társulat több művészének is igazi jutalomjátékra ad lehetőséget.

Fischl Mónika, Lévai Enikő, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Barkóczi Sándor, Frankó Tünde, Lukács Anita, Kocsis Dénes, Szabó Dávid, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Oszvald Marika, Mészáros Árpád Zsolt és Peller Károly is izgalmas szerepekben mutatkoznak majd be Jacobi művében.

 

Ha december és karácsony, akkor Ebenezer Scrooge nem hiányozhat a Budapesti Operettszínházból. A tavalyi tél legnagyobb sikerdarabja, a Charles Dickens, Karácsonyi ének című világhírű regénye alapján íródott Isten pénze musical, Somogyi Szilárd rendezésében, az ünnepi időszakban újra látható! Valódi mese, nem csak fiataloknak, melyhez Tolcsvay László zeneszerző kifejezetten a teátrum számára készítette el az élő zenekarra hangszerelt új zenei változatot.

 

ajanlo09

 

Az Isten pénze december 22-től egészen a hónap végéig látható az Operettszínházban, Földes Tamással, Szomor Györggyel, Szabó P. Szilveszterrel, Németh Attilával, Kerényi Miklós Mátéval, Veréb Tamással, Szerényi Lászlóval, Pálfalvy Attilával, Serbán Attilával, Peller Károllyal, Sipos Imrével, Szabó Dáviddal, Gömöri András Mátéval, Vágó Bernadettel, Simon Pannával, Lehoczky Zsuzsával, Kolti Helgával, Vágó Zsuzsival, Kékkovács Marával, Nádasi Veronikával és Kalocsai Zsuzsával a főszerepben.

 

A Csárdáskirálynő századik születésnapját ünneplő jubileumi év egészen júniusig tart, ám az ünnepi évet koronázza meg a szilveszteri műsor is, mely idén szintén a Csárdáskirálynő 100 jegyében telik. Délután és este is Kálmán Imre legismertebb operettjével és slágereivel várják a közönséget. 

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása