Három új bemutatót tart a Szegedi Egyetemi Színház

Az első premiert október 28-án Szegedi Pinceszínházban láthatja a közönség. Az érzékelés kapui című produkció a legendás énekes, előadó Jim Morrison munkássága előtt tiszteleg.

A SZESZ november 4-én a Szent-Györgyi Albert Agórában mutatja be Dorde Lebovic szerb író szürreális játékát Az Ezredik éjszaka címmel. 2016 márciusától pedig Pintér Béla először 2008-ban színpadra állított művét, A Démon gyermekeit láthatják a nézők.

 

szesz 020

Fotó: mediakommando.hu


A társulat az évadban először szerdán este lép színpadra a Szegedi Tudományegyetem kulturális irodája által kiírt "szerelmesvers" pályázat anyagából összeállított Míg szívemben körbeérsz című zenés-verses játékkal a Millenniumi kávéházban.


Október közepén a SZESZ fellép a Debreceni Egyetemi Színjátszó Találkozón, a társulat az Örkény István művei alapján készült Borék és Egypercesek című előadását mutatja be, majd a darabot a hónap végén a Szegedi Pinceszínházban is játsszák.


A társulat csatlakozott a Vers délben programsorozathoz is, tagjai a Szegeden az egyetem központi épülete előtt álló Szent-Györgyi Albert-szobor mellett szavalják el kedvenc magyar verseiket.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása