Közösségi finanszírozással készül Kárpáti Péter zenés kocsmaszínháza

Posztert, támogatói jegyet, VIP bulit kaphat cserébe, aki támogatja Kárpáti Pétert és fiatal függetlenekből álló csapatát Az Öldöklő Tejcsarnok című produkció elkészítésében.

 

A legbőkezűbb támogatók akár haza is vihetik a Rejtő-korabeli kávéházi miliőt a mai romkocsmák hangulatával ötvöző előadást. Az alkotók a harmincnapos kampány idejére meglepetés videósorozattal is készülnek, amelynek első része már megtekinthető. Az előadás bemutatója november 11-én lesz a Hátsó Kapuban. Részletesebb információk a kampány Indiegogo-oldalán és a kapcsolódó Facebook-eseményben olvashatók.

 

 

Az alkotók ajánlója:

 

A Rejtő-korabeli kávéházi miliőt vegyíti a mai romkocsmák hangulatával Az öldöklő Tejcsarnok, mely szerény produkciós támogatása mellett rendhagyó és egyben modellteremtő módon közösségi finanszírozással készül. Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című kisregénye és egyéb Rejtő-szövegek alapján készült Kárpáti színdarabja, melyet Rejtő Jenő születésének 110. évfordulóján mutatnak be a Hátsó Kapuban.


A nézők az italukat szürcsölve merülhetnek el az asztalok között kibontakozó kozmikusan groteszk eseményekben, és szurkolhatnak hőseinknek, hogy sikerüljön záróra előtt leadniuk a kiadónak legújabb remekművüket, a légiós, kalóz- vagy erotikus regényt, hogy kifizethessék belőle a hitelbe elfogyasztott rengeteg kávé és sör árát. Segítségükre van ebben Plack, az éhenkórász zseni, aki egy jó ötletért az anyját is eladná, és akitől nem csak azt tanulhatjuk meg, hogyan kell P. Howard-regényt írni, hanem hogy élet és a ponyvairodalom között kevesebb a különbség, mint gondolnánk.

 

Tejcsarnok 

Az előadás igazi szerelemmunka az alkotók részéről, akik a darab figuráihoz hasonló nincstelen lelkesedéssel kezdtek a megvalósításba, és most közösségi finanszírozásból szeretnék fedezni a rendkívül kis költségvetésű előadás költségeinek egy részét. Kárpáti igazi álomcsapatot szedett össze a független társulatok fiatal színészei közül. Van közöttük több ex-Szputnyikos, van, aki a TÁP-ból, a k2 színházból, a HOPPartból vagy a Titkos Társulatból érkezett. A színészek közül többeket a Bekvart zenekarból is ismerhet a közönség. A kocsmaasztalok mellett megszólalnak a hangszerek: zongora, basszusgitár, klarinét, tuba, dob, teremin.


A csapat a közösségi finanszírozás egy hónapos kampánya alatt meglepetés mini-videósorozattal jelentkezik, és exkluzív ajándéktárgyak felkínálásával, valamint támogatói jegyek elővásárlási lehetőségével egy korszerű pártolói/mecénás rendszer alapjait szeretné lefektetni.

 

 

 

Rejtő Jenő – Kárpáti Péter
AZ ÖLDÖKLŐ TEJCSARNOK


Színészek:
Egger Géza
Fekete Ádám
Horváth Szabolcs
Kárpáti Pál
Keresztény Tamás
Rainer-Micsinyei Nóra
Stork Natasa

 

zene: Horváth Szabolcs, Keresztény Tamás
látvány: Veronika Keresztesova
mozgás: Vadas Zsófia Tamara
dramaturg: Sándor Júlia
fény: Bredán Máté
konzultáns: Zsigó Anna
munkatárs: Znajkay Zsófia
videók: Markos Viktor, Szabados Luca
grafika: Szabados Luca
PR: Vég Szilvia
produkciós vezető: Egger Géza
rendezte: Kárpáti Péter


Az előadás támogatói: Manna Kulturális Egyesület, Orlai Produkciós Iroda és a KÖZÖNSÉG

 

A bemutató időpontja:

2015. november 11., 12. 20:00
Hátsó Kapu (1074 Bp., Dohány u. 13.)

 

süti beállítások módosítása