A KFT operaházi koncertje moziban és DVD-n is látható

 

Két nappal a DVD-megjelenés előtt szombaton a budai Tabán moziban látható a KFT együttes Bál az Operában 30! című koncertfilmje. Az alkotásról Márton András, a KFT dobosa, a projekt kitalálója beszélt az MTI-nek.

    

"A tavaly szeptemberben a Magyar Állami Operaházban tartott KFT-koncert a zenekar pályafutásának egyik legemlékezetesebb előadása volt, az 1984-ben megjelent lemezünk, a Bál az Operában jubileumára készült, ezért is gondoltam, hogy a DVD-megjelenés mellett jó lenne látni a mozivásznon is. A Budapest Filmmel dolgozunk az esetleges további vetítések megszervezésén. Szegeden már biztosan bemutatják november 20-án, és szó van más vidéki helyszínekről" - mondta Márton András az MTI-nek.
    

Mint felidézte, az Operaház társulati tagjai a tavalyi koncerten nagy szeretettel vették körül a zenekart, többen közülük színpadra is léptek velük, akárcsak az MR Gyermekkórus, a Soharóza kórus, balett-táncosok, Ökrös Csaba hegedűművész és mások. Az előadásnak mintegy száz szereplője volt, a produkció része volt több jelmezes, díszletes jelenet.


kft

    

A Bál az Operában 30! a KFT történetének harmadik koncertfilmje: az első az 1996-os sportcsarnokbeli estet dokumentáló Bál az Interneten volt, ami még videokazettán jelent meg, a második a tavaly kiadott Ufóshow, amely a 2011 decemberi, 30. születésnapos Aréna-koncertről készült.
    

"Az operaházi koncertet, amely egyébként az első könnyűzenei produkció, amely az épületben látható és hallható volt, tizenkét kamerával vettük fel, HD minőségben, dolby 5.1-es hanggal. A két felvonásos előadásunk teljes egészében rákerült a filmre" - fejtette ki a zenész, aki nemcsak kitalálója, hanem forgatókönyvírója és rendezője is volt a koncertnek, emellett ő találta ki a színpadképet. 
    

A Bál az Operában című lemezen olyan ismert KFT-számok szerepelnek, mint a címadó dal, az Afrika vagy a Rózsák Valériának.
A KFT idén januárban a Miskolci Nemzeti Színházban, az ottani társulat közreműködésével is bemutatta az előadást.
    

A zenész elmondta: elképzelhető, hogy a későbbiekben a zenekar tagjainak bevonásával, pódiumbeszélgetéssel egybekötött vetítéseket is tartani fognak mozikban.
    

A Bál az Operában 30! című DVD digipak kivitelben hétfőtől kapható. A KFT december 17-én az A38 hajón ad koncertet.
A KFT (Laár András - ének, gitár; Bornai Tibor - billentyűs hangszerek, ének; II. Lengyelfi Miklós - bőgő, basszusgitár; Márton András - dob), 1980-ban alakult, a zenekar a hazai koncertek mellett fellépett például az Egyesült Államokban, valamint Kubában, és napjainkban is az eredeti felállásban működik. Dalaikra a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A 2008-ban megjelent A bábu visszavág volt a KFT legutóbbi, 11. stúdióalbuma.

 

süti beállítások módosítása