Pályázatot írna ki a POSZT ügyvezetésére a Teátrumi Társaság

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) a Gödöllői Művészetek Házában tartotta őszi közgyűlését.

A közgyűlés két új tagot választott soraiba, a Nemzeti Táncszínházat és a Táncpedagógusok Országos Szövetségét. Az MTT taglétszáma ezzel 58-ra emelkedett.


Az MTT a POSZT-ot működtető kft. ügyvezetőjének kiválasztására a pályázati formát támogatja, és ezt fogja képviselni a tulajdonostársakkal folytatott egyeztetéseken. A társaság elkötelezett abban, hogy a POSZT sokszínű, minőségi színházi fesztivál maradjon, ennek szellemében és érdekében fog együttműködni a tulajdonostársakkal.

 

mtt


A Magyar Teátrumi Társaság támogatja és csatlakozik a Tiszta TAO Társaság (0%) felhíváshoz. Az előadóművészeti szervezetek számára a gazdasági társaságok által átutalt társasági adó (TAO) közvetítését óriási arányú jutalék ellenében végző cégek és személyek megmérgezik a színházak számára létfontosságú támogatásokat: méltatlanná, jogszerűtlenné és igazságtalanná teszik azokat. Az MTT felhív minden előadóművészeti szervezetet (mint TAO befogadókat) és gazdasági társaságot (mint TAO felajánlókat), hogy csatlakozzanak a Tiszta TAO Társasághoz (0%) és utasítsák el, hogy akár kifizessenek, akár igényeljenek jutalékot a társasági adó átutalása után.


A Magyar Teátrumi Társaság pályázat kiírását javasolja a POSZT-ot üzemeltető kft. ügyvezetői pozíciójára.


Az MTT december 19-én, Békéscsabán tartja a Magyar Teátrum Díjátadó gálát, melyet idén hatodszor rendez meg, és amelyen a színházi háttérszakmák képviselőit díjazza.


Január 23-24-én a Nemzeti Színház ad otthont a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Művelődési Intézet Pajtaszínház programja záróeseményének. A programban 24 magyarországi település amatőr színjátszó csoportja vesz részt, akik egy-egy mentor színész/dramaturg/rendező segítségével hoznak létre egy-egy színházi előadást. A kétnapos rendezvényen résztvevők számára díjakat ajánlanak fel a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai.

süti beállítások módosítása