Bemutatták Tompa Gábor rendezését Los Angelesben

Tompa Gábor Saviana Stănescu romániai származású drámaíró Toys című darabjának ősbemutatóját állította színpadra Los Angelesben.

 

A kétszereplős darab egy egymástól elszakított testvérpár, Clara és Shari történetét meséli el önmaguk és múltjuk megismerésének útján. Shari egy háború sújtotta országban született, míg Clarát New Yorkban kényelem és biztonság vette körül. Kettejük sötét tündérmesébe illő történetét feszültség, humor és szürreális fordulatok.

 

toys1

Fotó: Ira Gagon

 

Az előadásról Paul Birchall színházkritikus a Stage Raw című online folyóiratban így ír: „Tompa Gábor rendezése a darab feszes intellektuális vadságot, ám ugyanakkor meglepő érzelmi mélységeket hozza felszínre, miközben az előadás általános hangvételére leginkább a távolságtartó irónia jellemző. Stănescu történetmesélése szándékosan töredékes, soha nem lehetünk teljesen biztosak benne, mi is történik éppen – és pontosan ez a lényeg.

 

Az Ubrankovics Júlia és Skovrán Tünde részvételével készült előadás november 6. és december 13. között lesz műsoron a Los Angeles-i Hudson Guild Színházban. A november 27-ei előadást követően Tompa Gábor rendező és Saviana Stănescu, a darab szerzőjének jelenlétében beszélgetésre is sor kerül az előadásról. A munkafolyamatról, valamint a produkcióról bővebb információt a www.toystheplay.com weboldalon olvashatnak.

 

süti beállítások módosítása