Megjelent Szegő András színész-interjúkötete

Kötetbe rendezve jelentek meg a Prima Primissima díjas Szegő András elmúlt tíz évben készített interjúi. Többek között olyan művészeket szólaltatott meg, mint Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Cserhalmi György, Kállai Ferenc, Kaszás Attila, Máthé Erzsi, Pap Vera, Sinkó László vagy Törőcsik Mari.

 

A Kakasülő című interjúkötet szereplői: Alföldi Róbert, Almási Éva, Bács Ferenc, Bálint András, Bánsági Ildikó, Benedek Miklós, Börcsök Enikő, Csákányi Eszter, Cserhalmi György, Eszenyi Enikő, Fenyvessy Éva, Haumann Péter, Hegedűs D. Géza, Hernádi Judit, Kállai Ferenc, Kaszás Attila, Kováts Adél, Kútvölgyi Erzsébet, Lorán Lenke, Lukács Sándor, Mácsai Pál, Máté Gábor, Máthé Erzsi, Molnár Piroska, Pap Vera, Schubert Éva, Sinkó László, Törőcsik Mari, Tordy Géza, Udvaros Dorottya.

 

szego kakasulo

 

Egy részlet a Törőcsik Marival készített interjúból:

 

"Amikor nagydíjjal jöttem haza Cannes-ból, a repülőn észrevettem, hogy a mellettem ülő, és az újságjában elmélyedni látszó úr egyre sűrűbben bámul felém. Egyszer csak hozzám fordult: Mari Törőcsik?!? Mert az újságban látott kép alapján felismerni vélt, de nem hitte el, hogy neki ilyen szerencséje lehet, hogy ott ül mellette az, akiről ő annyi méltatást olvasott. Sőt, még arra is megkért, hogy leszállás után hadd álljon mögém, hogy látható legyen a fotókon, meg a megérkezésemről készült filmeken! Kezdetben próbáltam csitítani lekesedését, hogy nem biztos, hogy akkora felhajtás lesz az érkezésem, mint elképzeli, de ő nem tudta elképzelni, hogy ne delegáció fogadjon a díj után. Nos, megérkeztünk, akkor még volt terasz a repülőtéren, és onnan Maár Gyula integetett, nyakában a kétéves Teréz lányom, mellette pedig Garas Dezső állt egy kókadozó virággal..."

 

szego

Kovács Kokó István, Kamarás Iván és Szegő András

 

Szegő Andrásról röviden:

 

1948. március 24-én született Budapesten. Prima Primissima díjas újságíró, publicista. 1970 és 1992 között a Képes Sport munkatársa, a birkózás, a súlyemelés és az ökölvívás szakírója volt. Külsős munkatársként az MTV sportközvetítéseiben is részt vett. 2003-ban jelent meg Magánybeszélgetések című interjúkötete. 2008-ban látott napvilágot Antal Imréről szóló könyve.

 

"Hát... az egész életem az tele volt ilyen nagy álmokkal, vágyakkal, célokkal, hogy szerettem volna balösszekötő lenni a Honvédban, szerettem volna világbajnoki döntőt boxolni Mike Tysonnal, szerettem volna eljátszani az Ének az esőben címszerepét, ott végig táncolni, a Bécsi Filharmonikusokat elvezényelni, atomfizikai előadást tartani Princetonban. És úgy... ahogy múltak az évek, úgy egyre inkább leszámoltam, hogy ezek már nem nagyon jönnek be. Ami a Primát illeti: amikor megtudtam ezt a jelölést, úgy kicsit bíztam, de mikor a Csányi úr az elején elmondta, hogy milyen fantasztikus kvalitások kellenek ahhoz, milyen fantasztikus erkölcsi szilárdság, magasztosság, magabiztosság, azt mondtam, hogy akkor ez is nekem elment, ez sem jött be. Hát én ebből egyik se... hát most mégis megjött, hát most kezdek... reszkessél Tyson, ha a karvezető úrnak gondja van, szóljon nekem, megyek, és a Honvédban holnapután balösszekötőként játszok egy meccset! Köszönöm szépen!" - mondta a Prima Primissima díj átvételekor.

 

 

 

süti beállítások módosítása