Geréb Ágnes és Papadimitriu Athina női sorstörténetet tolmácsol

Kedden indul a REÖK új felolvasószínházi sorozata, melynek közreműködői az apás szülés, majd az otthonszülés hazai úttörője és a népszerű színművésznő lesznek. A sorozat első részében egy szegedi hajléktalan nő szomorú élettörténetét ismerhetjük meg, akinek már hat éve az erdő ad otthont. 

 gerebagnes

 

A Városszél című, várostörténeti színházi sorozat után újabb kivételes kezdeményezés indul a REÖK-ben. December 15-én, kedden 19 órakor láthatják a nézők az Erdőszélen c. sorozat első részét, mely egy hajléktalan szegedi nő történetét meséli el, akit segíteni is kíván a REÖK a program bevételével. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK igazgatója hangsúlyozta, független színházi társulatokkal eddig is szívesen működött együtt a REÖK, most pedig külön öröm, hogy házon belül indul el egy jelentős kezdeményezés.  

 

 

Az ünnepek előtt különösen szívszorító lesz ezzel a történettel találkozni, melynek tolmácsolását két jól ismert, karakteres szereplőre bízta az ötletgazda és rendező, Réczei Tamás. A szegedi születésű és fiatal korában a városban amatőr színpadokon is szereplő Geréb Ágnes illetve a manapság is rendkívül népszerű színművésznő, Papadimitriu Athina közösen tolmácsolják majd a felolvasószínházi anyag segítségével a szinte felfoghatatlan, mégis igaz életállomásokat. 

 

 

A hajléktalan nő évekig élt anyaotthonban, és bár lakhatna édesanyjánál és gyermekeinél, immár hat éve a városszéli erdő nyújt neki otthont. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, független bába szerepeltetésének szomorú apropója is van – bár a felolvasóest ötletének megszületésekor nem lehetett tudni, hogy ő vállalja ezt a feladatot –, hiszen egy szerencsétlenül sikerült, szülés utáni kórházi beavatkozás miatt ki kellett venni a nő méhét. 

 

athina

 

A most kezdődő sorozatnak több állomása is lesz, melyek mindegyike Szegedhez köthető közéleti személyiségek és ismert színművészek segítségével mutat be elképesztő sorsokat. Az Erdőszélen programra szóló belépő 600 forintba kerül, Délmagyarország-előfizetőknek és SZTE-hallgatóknak a jegy 500 Ft.

 

 

süti beállítások módosítása