Újra műsorra tűzi Andrei Șerban előadásait a kolozsvári színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a 2015/2016-os évadban újra műsorra tűzi az Andrei Șerban által rendezett Hedda Gabler, valamint Suttogások és sikolyok című nagysikerű előadásokat.

A két stúdióelőadás több éves szünet után december végén lesz ismét megtekinthető (december 17-én, csütörtökön 19 órától a Hedda Gabler, következő előadás: január 16.; december 20-án, vasárnap 19 órától pedig a Suttogások és sikolyok, következő előadás: január 7.)

 

-027--7968-hedda gabler 2 foto biro istvan

 

A Hedda Gabler című Henrik Ibsen-dráma bemutatója 2012-ben volt, az előadást három UNITER-díjjal tüntették ki a legjobb női főszereplő, legjobb női mellékszereplő és legjobb férfi mellékszereplő kategóriákban. Az előadás főszerepét Kézdi Imola játssza, további szerepekben Bogdán Zsolt, Pethő Anikó, Hatházi András, Szűcs Ervin, Varga Csilla és Csutak Réka látható.

 

Ami öncélú kötekedésnek, rosszkedvű piszkálódásnak látszik eleinte, az jellemként és sorsként teljesedik be az önmagát is elpusztító tragikus játékban. Hedda úgy sóvárog valami megfoghatatlan, megfogalmazhatatlan tett, gesztus, érték után, mint Camus Caligulája a hold után.” – írja Zappe László az előadásról.

 

A Suttogások és sikolyok című, Ingmar Bergman-film alapján készült előadás elnyerte a 2010-es év legjobb előadásának és legjobb rendezésének járó UNITER-díjat, Bogdán Zsoltot pedig a legjobb férfi főszereplő díjával jutalmazták. Az előadás további szerepeit Pethő Anikó, Kató Emőke, Kézdi Imola, Varga Csilla és Albert Csilla játssza.

 

Az Dél-Koreában, Csehországban és Szerbiában is vendégszerepelt előadásról Simona Chițan írja az Evenimentul Zilei hasábjain: „a női lelket a legfinomabb árnyalataiban mutatja meg, a rosszaságtól, önzéstől, végletes hiúságtól a legyőzetésig és őszinte könnyekig egy könyörtelenül realista tükörben, amely minden látható, de főleg a szemnek láthatatlan ráncot visszatükröz.”

 

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

 

 

 

süti beállítások módosítása