Szárnyas malac napi óévbúcsúztatóval vár a Bóbita

Gyermek és felnőtt közönségével együtt búcsúztatja az óévet a pécsi Bóbita Bábszínház szerdán, a Szárnyas malac napon.

A teátrum immár hagyományos előszilveszteri rendezvénye a Weöres Sándor Bóbita című versében szereplő, "megigézett" malacról kapta nevét, amelyet az intézmény 1994-ben emblémájául választott.


Sramó Gábor, a Zsolnay Kulturális Negyedben található Bóbita Bábszínház igazgatója az MTI-nek elmondta, két csecsemőszínházi és két nagytermi produkciót láthat a közönség december 30-án. A gyermekek és szüleik emellett bábkészítő foglalkozáson is részt vehetnek.

 

szarnyas malac

 


A legfiatalabb korosztálynak szóló, Zimmezumm című kamaratermi produkció első előadására már az összes jegy elkelt. A nagyteremben délelőtt a Hókirálynő, délután a Bagolykisasszony meséje című előadás lesz műsoron.


Sramó Gábor megjegyezte, a korábbi években megszokottakkal szemben, idén nem szerepel felnőtt előadás a programok között. Az igazgató szerint ennek részben anyagai okai vannak, másfelől pedig, hogy nem találtak olyan produkciót, amelyet meg tudtak volna hívni. A bábszínház igazgatója az MTI-érdeklődésére elmondta, a Bóbitának egy évadban körülbelül 40 ezer nézője van, és a nézőszám emelkedő tendenciát mutat.


Sramó Gábor kifejtette, jelentős emelkedést tapasztalnak a bérleteladásban: míg 2013-ban mintegy 3200 bérletet értékesítettek, az idén decemberig e szám meghaladta a négyezret. A Bóbita Bábszínház egy évadban mintegy 280 előadást tart, ebből 70-80 alkalommal a baranyai megyeszékhelyen kívül vendégszerepelnek. A pécsi társulat gyakori vendég a fővárosban, de országszerte és külföldön is rendszeresen tartanak előadásokat. Mint kiemelte, idén Franciaországban és Romániában jártak, 2016-ban pedig Szerbiába készülnek.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása