Hárman pályáznak a POSZT ügyvezetésére

A POSZF Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot írt ki a Pécsi Országos Színházi Találkozó ügyvezetői posztjára. A benyújtási határidő december 30-án járt le.

 

poszt

 

Januárban már szakmai bizottság elé állnak

 

A Színház.hu értesülései szerint az ügyvezetői posztra Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója, Göttinger Pállal és Lévai Balázzsal közösen, Kiss László rendező és Magyar Attila, a Zsolnay Negyed gazdasági igazgatója Szűcs Gáborral és Kővári Zsuzsával közösen pályázott.

 

Január negyedikén szakmai bizottság előtt hallgatják meg őket, melynek tagjai: Őri László, Pécs alpolgármestere, Jordán Tamás, szombathelyi színigazgató, a Magyar Színházi Társaság képviseletében és Rázga Miklós, pécsi színigazgató, a Magyar Teátrumi Társaság képviseletében.

 

A beérkezett pályázatok nyilvánosak és alább megtalálhatóak:

  • Komáromi György pályázata
  • Kiss László pályázata
  • Magyar Attila pályázata
  •  

    Mindenki nyilvánossá tette pályázatát

     

    Részlet Komáromi Györgyék pályázatából:

     

    komaromigyorgy

    Komáromi Györggyel novemberben készült interjúnk - az anyagot itt elérhetik.

     

    Részlet Magyar Attiláék pályázatából:

     

    "(...) Úgy vélem, hogy a POSZT pozitív megítélése csakis úgy jöhet létre, ha teljes konszenzus alakul ki: - a fesztivál céljának meghatározásában úm. az adott évad legjobb előadásainak bemutatása - a verseny előadások kiválasztásában - a zsűri kialakításában - a díjazási elvek meghatározásában - A fentiek pontosítása után elengedhetetlen az egységes kommunikáció a POSZT menedzsmentjének, Pécs városának, a Szakma megnyilvánulásainak vonatkozásában a fesztivál felvezetésekor, a fesztivál ideje alatt illetve a fesztivál befejezését követően. A kommunikáció területén a helyi és regionális PR erős, azonban az országos szintű sajtó tevékenység intenzitásának növelése javíthat a fesztivál ismertségén és gazdasági stabilitásán egyaránt. Ezen a területen a közmédia mellett a kereskedelmi médiában is növelni kell a jelenlétet, ez segítheti az országossá válást, ami eredményezheti a szponzori támogatások növekedését is. Az állami és a helyi támogatások viszonylagos stabilitása mellett a magánszektor adományai elengedhetetlennek bizonyulhatnak a jövőben. A fesztivál megítélésének szempontjából kulcsfontosságúnak tartom a versenyelőadások kiválasztásának kérdését, mivel ez döntően befolyásolja a szakma és a közönség véleményét is. A repertoár orientálja a találkozó iránt érdeklődőket és egyben a szervezők legfontosabb eszköze a fesztivál imázsának kialakításában.

     

    Tekintettel a színházi szakma jelenlegi megosztottságára a legjobb megoldásnak a konszenzuson alapuló kiválasztást tartom. Úgy gondolom a két eltérő véleménnyel bíró szervezet, a Színházi és a Teátrumi Társaság, azonos súllyal kell, hogy érvényesítse akaratát a POSZT-on szereplő 6 versenyelőadások kiválasztása során. Elképzelhetőnek tartom egy közös bizottság létrehozását, melyben egyenlő létszámmal szerepelnének mindkét Társaság képviselői. Ez a Szakmai Tanács alkotná meg a versenyprogram és a zsűri tagjai kiválasztásának továbbá a díjazás alapelvének szabályrendszerét, mely dokumentum évekre biztosíthatná a konszenzusos együttműködést. Véleményem szerint, ilyenformán megőrizhető mindkét fél szakmai szuverenitása. A szakmai szuverenitás megőrzésén túl nem szabad megfeledkeznünk a szakmai felelősség kérdéséről sem. Így POSZF NKft. többségi tulajdonosának, Pécs városának, alapvető elvárása csakis az lehet a Társaságok irányába, hogy magas színvonalú, mindkét fél által kölcsönösen elfogadott, a sajtó felé egységesen kommunikált versenyprogramot alakítsanak ki. Fontosnak tartom továbbá, hogy a POSZT-ot lebonyolító szervezet működése tekintetében, a szakmai szempontokon túlmenően, a menedzseri szemlélet erősödjön, célul tűzve ki a nézőközpontú lebonyolítást a szakmai szervezetek közötti kiegyezésre törekvő koordinálást, a gazdaságossági szempontok szem előtt tartását és nem utolsó sorban, Pécs város kulturimázsának növelését".

     

    Részlet Kiss László pályázatából:

    magyara

     

    Folytatást a fenti linkeken talál.

     

    Színház.hu

     

     

     

    süti beállítások módosítása