Ösztöndíjprogramot hirdet az Esztrád Színház

Az Esztrád Színház és az European-American Cultural Institute pályázatot hirdet fiatal színész, musicalszínész, színházrendező és táncművész részére. A pályázat szakmai lebonyolítója az Esztrád Színház. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiatal művészeknek a pályakezdéshez segítséget nyújtson.

 

Pályázhatnak:


Színházban dolgozó, színészként, musicalszínészként, színházi rendezőként és táncművészként alkotó művészek, akik eddigi tevékenységükkel már bizonyították kiemelkedő képességüket a választott művészeti területükön. Egy pályázó az ösztöndíjat legfeljebb egy alkalommal nyerheti el.
Az ösztöndíjat egy éves programmal lehet megpályázni.


A pályázatban részt vehetnek nappali tagozatos egyetemisták is.


Pályázók köre: színész, musicalszínész, táncművész esetén: 1986. január 1. után születettek, színházrendező esetén: 1981. január 1. után születettek.
Ösztöndíjban részesülhet: évente kategóriánként 1 fő, összességében 4 fő.


Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, 2016. március 1. – 2017. március 1.
Az ösztöndíj nettó összege: 50.000 .- Ft/hó.

 

esztrad osztondij


Az ösztöndíjpályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:
1. Szakmai önéletrajz (4 példány),
2. Művészi teljesítményt bemutató DVD maximum 15 perc (dvd video formátum; 4 példány),
3. A pályázó művészi területén dolgozó két kiemelkedő alkotó- illetve előadóművész ajánlása
(1-1, az ajánló által aláírt eredeti példány, 3-3 példány másolat),
4. A pályázó repertoárjának, illetve eddigi szerepeinek/rendezéseinek listája (4 példány),
5. Munkaterv, mely tartalmazza a pályázónak az ösztöndíjas időszakra tervezett tevékenységét; új szerepek, illetve bemutatók listáját, valamint színházrendezők esetén az ösztöndíjas időszakra eső alkotói tevékenység tervezetét, és az alkotói tevékenység lezárultával a tervezett mű/vek bemutatásának helyszínét, időpontját, valamint a bemutatásra kerülő darabnak helyet biztosító intézmény igazgatójának támogató, ill. befogadó nyilatkozatát. (1-1, a befogadó által aláírt eredeti példány, 3-3 példány másolat),
6. A pályázati adatlap letölthető a www.esztradszinhaz.hu honlapról.

 

A pályázat benyújtása:
A pályázatokat az Esztrád Színházhoz kell benyújtani személyesen munkaidőben (10.00-17.00, Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön Fasor 1.) vagy postai úton: 1095 Budapest, Lechner Ödön Fasor 1.
Beérkezési határidő: 2016. február 1.
Az elbírálás határideje: a beadástól számított legfeljebb 40 munkanap.


Hiánypótlás
Hiánypótlásra a pályázati határidő előtt van lehetőség. A hiánypótlásként küldendő dokumentumokat személyesen vagy postai úton, a fent megadott címre kell eljuttatni.
Érvénytelen a pályázat, amennyiben:
- nem felel meg a kiírt pályázati feltételeknek,
- benyújtása határidőn túl történik,
- az adatlap hiányos vagy nem valós adatokat tartalmaz.


A pályázat elbírálása
A pályázatot az Esztrád Színház bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról az Esztrád Színház dönt.
A pályázók a döntésről a bírálattól számított 15 munkanapon belül írásban kapnak értesítést az Esztrád Színház részéről. A nyertesek névsorát az Esztrád Színház megjelenteti a honlapján. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
Az értékelés szempontjai
A pályázó eddigi szakmai tevékenysége, művészi munkássága, és az ösztöndíj felhasználási ideje alatt megadott programterve.


Szerződéskötés
A nyertes pályázóval az Esztrád Színház egy évre szóló ösztöndíjszerződést köt.
Az ösztöndíj kifizetése
Az ösztöndíj folyósításáról az Esztrád Színház gondoskodik.

 

Az ösztöndíjas kötelezettségei:
A szinész, és musicalszínész a színház területén működő ösztöndíjas részt vesz legalább egy elismert rendező által színpadra állított új előadásban az ösztöndíj folyósításának időtartama alatt.
A színházrendező ösztöndíjas színpadra állít egy új előadást ösztöndíj folyósításának időtartama alatt.


Beszámolási kötelezettség
Az ösztöndíjasok munkatervük megvalósításáról, eredményeikről 2016. december 5-ig kötelesek beszámolni. A pályázatban előírt, és az ösztöndíjas által vállalt tevékenységről az ösztöndíjas legalább két A/4 oldalas nyomtatott írásos beszámolót köteles készíteni, melyet 4 példányban kell benyújtani.
Az kötelezettség teljesítéséról szóló beszámolónak hitelt érdemlően kell bizonyítania, hogy az ösztöndíjas vállalt kötelezettségének eleget tett. Ezért az írásos beszámoló mellé kötlesek benyújtanoi 4 pld-ban:
- a színész, musicalszínész kategóriában az eljátszásra került szerepről készült dokumentációt (Felvétel DVD-n, előadást igazoló egyéb dokumentumok.)
- a színházrendező kategóriában az elkészült és bemutatott előadás (Felvétel DVD-n, előadást igazoló egyéb dokumentumok. Ez alól kivételt képez, ha az előadás a 2017-es évad első felében kerül bemutatásra. Ebben az esetben a szakmai előkészületek dokumentációját – szereposztás, jelmezterv, díszletterv – kell benyújtani.)
Ha az ösztöndíjas a vállalt kötelezettségének nem tesz eleget, az ösztöndíj megvonható vagy részlegesen visszatartható.
A benyújtott dokumentációk a pályázat elbírálása után az Esztrád Színhát irodájában személyesen átvehetők.

 

Az ösztöndíj-támogatás feltüntetésének kötelezettsége:
Az ösztöndíjas az ösztöndíjjal támogatott munkáinak publikálása esetén köteles az ösztöndíj nevét és a támogató Esztrád Színházat feltüntetni.
A pályázati felhívás letölthető az Esztrád Színház www.esztradszinhaz.hu honlapjáról.
A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:
Pályázati koordinátor: Takács Adel
Telefon: 0670 367 16 48
scicolone.99@gmail.com

 

 

 

süti beállítások módosítása