A váci színháznak ki kell adnia az Ákos-koncert szerződéseit

A Budakörnyéki Járásbíróság nem jogerős döntése szerint a Váci Dunakanyar Színház Kft.-nek az összes V4 fesztiválos szerződést ki kell adnia - számolt be a Vs.hu.

 

Ferjancsics László önkormányzati képviselő tavaly év végén fordult a Váci Dunakanyar Színház Kft.-hez a városban megtartott Ákos-koncertre vonatkozó közérdekű adatigényléssel. Az önkormányzati tulajdonban lévő cég a kérdések megválaszolására először további időt kért, majd egyszerűen nem válaszolt - írja a vs.hu.

 

vaci dunakanyar


Az önkormányzati képviselő perre vitte az ügyet, amelyben szerdán született elsőfokú ítélet a Budakörnyéki Járásbíróságon. Eszerint minden, az Ákos-koncerthez kötődő szerződést meg kell küldeni a képviselőnek. A bíróság indokolása szerint, ha a cég nem tudja megítélni, hogy a V4 fesztivál keretében mely szerződések vonatkoztak az Ákos-koncertre, akkor az összes fesztiválos szerződést ki kell adnia.


Ferjancsics egy másik adatkéréséből novemberben már kiderült, hogy a Kovács Ákoshoz köthető Fehér Sólyom nevű céggel a Váci Dunakanyar Színház Kft. egy tízmillió forintos szerződést kötött tavaly nyáron.

 

Forrás: vs.hu

 

süti beállítások módosítása