Jonas Kaufmann lemondta főszerepét a Metropolitanban

Jonas Kaufmann lemondani kényszerült Grieux lovag szerepét Puccini Manon Lescaut című operájának új színrevitelében február 12-én a New York-i Metropolitan Operában. 

Az operaház közleménye szerint a sztártenor megbetegedett. Szerepét Roberto Alagna veszi át, aki először fogja énekelni az opera tragikus szerelmespárjának férfi szerepét. A szerep megtanulása érdekében Alagna lemondta további fellépéseit Leoncavallo Pagliacci című operájában, helyére Marco Berti olasz tenor lép.


Jonas Kaufmann a tavalyi évadban szintén lemondta két fellépését a New York-i operaházban, ahol Bizet Carmenjében lépett volna fel.

 

jonas kaufmann


Roberto Alagna 2006-ban már készült Grieux lovag szerepére a torinói Teatro Regio színházban, ám betegség miatt nem tudta vállalni az előadásokat. 


A Manon Lescaut címszerepét a lett szoprán, Kristine Opolais énekli, az előadást kilencszer mutatják be egy hónap alatt a Met-ben. A március 5-i matinét közvetítik világszerte, Budapesten a Müpá-ban és az Uránia filmszínházban a Metropolitan Opera Live in HD-sorozatban.


Richard Eyre brit rendező a 19. századi opera cselekményét a német megszállás alatti évek Franciaországába helyezi át. Az előadás karmestere az olasz Fabio Luisi.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása