Visszautasítja Szabó Vera állításait a Szabad Tér Színház

Szabó Vera állítása szerint a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. nem fizette ki számára a megállapodás szerinti összeget. Bán Teodóra ügyvezető válaszolt.

 

"A Halálos tavasz című nyári színházi bemutatóban vállalt szerepemért a szóbeli megállapodásunk alapján és a teljesített munka (6 heti próba, 2 előadás) után járó 380 ezer forintot a színpadot működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. részemre nem fizette meg, az elszámolási kötelezettségeiteket figyelembe véve úgy döntöttem, hogy a fenti összegről lemondok és felajánlom a jövőbeni produkciók tiszteletdíjainak kifizetésére" - írta Szabó Vera színész. Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója válaszolt.

 

ban teodora

Fotó: mediaklikk.hu

 

A Szabad Tér Színház válasza Szabó Vera közleményére:

 

Tisztelt Szabó Vera!

 

A mai napon a szinhaz.hu oldalon közölt Felajánlás a Városmajori Szabadtéri Színpadnak című közleményben megjelent nyílt leveled valótlanságokat tartalmaz, azokat a Szabad Tér Színház visszautasítja.

A Halálos tavasz című produkció után járó honoráriumod kifizetését nem fogadtad el, mivel az általad követelt összeg, amelyet a közleményben is feltüntettél, magasabb a színház által jóváhagyott összegnél. Annak ellenére, hogy az előzetesen szóban és írásban is letisztázott szerződést a bemutatóig és utána sem adtad át részünkre aláírva, a benne foglaltak jogilag érvényesek. A színház a szerződés pontjainak megfelelően jogszerűen és korrektül járt el a munkád után járó díjazást illetően. Annak ellenére, hogy a produkcióból való kilépéseddel jelentős többletmunkát okoztál a kollégáknak és plusz költséget a produkciónak, színházunk továbbra is kész számodra a felajánlott összeget kifizetni, amelyet szóban és írásban többször is megerősítettünk.

A Szabad Tér Színház az elmúlt években számos új produkciót hozott létre rangos és elismert művészek közreműködésével. Mint mindig, jelen esetben is jogszerűen és tisztességesen járt és jár el. A számodra felajánlott összegen felüli követelésed nem jogos, ennek okán a nyílt levélben tett felajánlásodat a színház nem fogadhatja el. Álláspontunk szerint követelésed és felajánlásod jogszerűtlen.

 

Üdvözlettel:

Bán Teodóra
ügyvezető igazgató
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

 

süti beállítások módosítása