Solti Ádám Az Operaház Fantomjában debütált a Madáchban

Solti Ádám a Madách Színházban újabb szerepet kapott, január 27-én Raulként mutatkozott be Az Operaház Fantomja című Webber-musicalben.

A színész jelenleg A nyomorultakban Mariust, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban pedig a címszerepet alakítja.

f19 resize

 

Az Operaház Fantomjáról bővebben a A Fantomtól a Mamma Mia!-ig című könyvben is olvashatnak, mely A Madách Színház elmúlt tíz évét, zenés színházzá alakulásának történetét mutatja be. A kiadvány szerzői Rényi Ádám és Bárdos András.

 

soltiop


A világ egyik legismertebb musicaljének sikerét bizonyítja, hogy tavaly Webber művével avatták fel a bukaresti Ion Dacian Operett- és Musicalszínház új épületét is. A Broadwayn pedig a napokban ünnepelték a darab 28. születésnapját.

 

A Madáchban ebben az évadban januárban és februárban játsszák Az Operaház Fantomját. 

 

f1 resize

 

 

A világon elsőként saját verzióban, vagyis non-replica változatban mutatkozhatott be 2003. május 30-án Budapesten a musical. Ez a leghosszabb ideje futó darab a Broadway történetében, a közönség pedig ennyi idő után sem tudja megunni. Az Operaház Fantomja előadására a Majestic Teatherben az elmúlt tíz évben több mint 12,000 néző ült be hetente.

 

soltiop4

 

Magyarországon A Fantom hosszú várakozást követően, az 1986-os világpremier után 17 évvel volt először látható. Az előadás jogaiért három színház versengett, s végül a Madách Színház csapatát és Szirtes Tamás rendezőt érte a megtiszteltetés, hogy a világon elsőként saját felfogásban állíthatta színpadra a legendás művet.

 

f7 resize


Az Operaház fantomja vélhetően még hosszú évekig műsoron lesz, köszönhetően Charles Hart és Richard Stilgoe dalszövegeinek, Richard Stilgoe és Andrew Lloyd Webber szövegkönyvének, Galambos Attila fordításának és természetesen Webber kitűnő zenéjének és a remek színészeknek.

Solti Ádám január 27-től Rault alakítja majd a musicalben, mellette Bot Gábor, Homonnay Zsolt és Magyar Bálint játssza a szerepet.

 

Fotó: Mohos Angéla/Madách Színház

 

süti beállítások módosítása