150 millió forint egyszeri állami támogatást kap a Nemzeti Táncszínház

Százötvenmillió forint egyszeri állami támogatást kap a Nemzeti Táncszínház - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent határozatban.

A határozat szerint a kormány egyetért a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. - ideiglenes játszóhelyi működés többletkiadásaihoz kapcsolódó - 2016. évi működésének kiegészítő támogatásával és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy az emberi erőforrások miniszterével együttműködve, azonnal gondoskodjon a 150 millió forintos egyszeri támogatás biztosításáról.

 

nemzeti tancszinhaz


A Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében felidézte, hogy az intézmény tizenhárom év után, 2014 őszén elhagyta a Karmelita kolostor épületét. A költözést követően a kormányzat megfelelő feltételeket biztosított az átmeneti időszak zavartalan lebonyolításhoz - írták.


A kormány szándéka szerint a Nemzeti Táncszínház a magyar professzionális táncművészet rangjához méltó új játszóhelyet kap a Millenáris Teátrum átépítésével. A beruházás elkészültéig a kormány az átmeneti időszakra továbbra is biztosítja a normál működéshez szükséges fedezetet - olvasható a közleményben.


A Nemzeti Táncszínház jelenleg ideiglenes játszóhelyeken - Müpa, MOM Kulturális Központ, Várkert Bazár, Hagyományok Ház és Marczi Közösségi Tér - várja programjaival az érdeklődőket.


MTI

 

 

süti beállítások módosítása