Már Bécsben is a Szegedi Szabadtérivel ismerkednek

Külföldi kampányba kezdett a Szegedi Szabadtéri; első lépésként a bécsi operaház előtt helyezték ki a 2016-os évad hirdetését.

 

A Szegedi Szabadtéri közleménye:

 

Már a bécsi operaház előtt is a Szegedi Szabadtéri idei műsorával ismerkedik az utca népe. A minap indult el ugyanis a Dóm téri fesztivál külföldi kampánya, ennek első lépéseként helyeztek ki a Staatsoper előtti villamosmegállóba egy idei szezont hirdető plakátot. A szomszédos országból érkező turisták potenciális nézők lehetnek, hiszen idén német nyelven csendül majd fel a nyitóelőadás, Wagner A bolygó hollandi című operája. A színes műsorkínálat - ahogyan azt a fotó is bizonyítja - máris felkeltette a járókelők figyelmét.

 

Becs

 

A bécsiek nemsokára A bolygó hollandiban a Kormányos szerepét éneklő világhírű tenor, Paul Potts fotóit is láthatják - a nemzetközi kampány második lépéseként. Az énekes képeit jelenleg a szegedi Reök-palota látogatói nézhetik meg, méghozzá a világon először, hiszen sehol sem állította még ki őket a művész. A március 17-i tárlatzárás után viszont azonnal Bécsbe, a Salon M galériába szállítják az alkotásokat.

 

Az idén 85 éves Szegedi Szabadtéri a jubileumi évad kapcsán már egy másik utazó kiállítást is szervez, mely a nagy múltú fesztivál kiemelkedő és elsősorban nemzetközi vonatkozásban is jelentős pillanatait mutatja be, így például Pietro Mascagni, Monserrat Caballet, José Cura, Gérard Depardieu vendégszereplésére is koncentrál. Az időszaki, egy helyszínen pár hétig tartó tárlat az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel együttműködésben valósulna meg, és a Balassi Intézetekre számítanak helyszínként.

 

 

süti beállítások módosítása