Átfogó kiállítás nyílik a Pina Bausch Táncszínházról

Először mutatja be átfogó múzeumi kiállítás Pina Bausch (1940-2009) legendás német koreográfus és az általa alapított táncszínház munkáját.

 A bonni Bundeskunsthalle múzeum pénteken nyíló tárlata a Pina Bausch Archívumból származó tárgyakat, kellékeket, filmeket és jelenetfotókat mutat be.


pinab

    

A tárlat egyik fő eleme a "Lichtburg" másolata. Ez a régi wuppertali mozi próbaterme, ahol Bausch a legnagyobb alkotásait koreografálta társulatával. A teremben a kiállítás során a tánctársulat tagjai felolvasásokkal, beszédekkel és workshopokkal emlékeznek meg a 2009-ben elhunyt koreográfusról.
    

A Pina Bausch und das Tanztheater (Pina Bausch és a táncszínház) című tárlat július 24-ig látható Bonnban, szeptembertől a berlini Martin-Gropius-Bauban tekinthetik meg az érdeklődők. 
    

A rákban elhunyt Bauscht a 20. század egyik legbefolyásosabb koreográfusaként tartják számon. A tánc, a színház, az érzelmek, a nyelv és a dal összekapcsolásával forradalmasította a táncszínházat. 
    

A kiállításra megjelenik egy interjúgyűjtemény is a koreográfussal különböző alkotási időszakokban készült beszélgetésekből. A könyv betekintést enged az egyébként ritkán nyilatkozó táncművész munkamódszerébe és érzelemvilágába.

 

süti beállítások módosítása