100. alkalommal nyit ki Az Őrült Nők Ketrece

Március 12-én századik alkalommal látható Az Őrült Nők Ketrece című musical.

Az Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház produkciójában színpadra állított darab bő másfél év alatt érte el ezt az előadásszámot.

 

Parti Nora foto PUSKA Judit 1900

 

Az Őrült Nők Ketrecét eddig több mint 36 ezer néző látta, a címadó mulató ötször vidéki helyszínen nyitott meg: két-két alkalommal Pécsen és Szegeden, egyszer pedig Szombathelyen. Az ünnepi alkalommal sok meglepetés várja a közönséget az Átriumban. Az esti előadás előtt, fél 7-től kerül sor a produkciónak elsősorban a vidéki vendégjátékok – Pécs, Szeged, Szombathely – folyamán készített fényképeiből rendezett kiállítás megnyitójára. A kulisszák mögé is bepillantást engedő tárlatot, amelyen Mészáros Csaba, Dudás Ernő, Puska Judit, Reviczky Zsolt és Dávid Albert Dániel képeit tekintheti meg a közönség, Hevér Gábor színművész és rendhagyó módon az előadás egyik törzsnézője, aki eddig tízszer látta a produkciót, Havasi Antonietta nyitja meg. Ezen a napon kerül napvilágra egy, Az Őrült Nők Ketrece bemutatását és az első száz előadás játszását dokumentáló, korlátozott példányszámban megjelenő kiadvány is, és a nézők ezúttal, meglepetésként a produkcióhoz kapcsolódó emléktárgyakat is beszerezhetnek. Az alkalomra 40 támogatói jegy is kibocsátásra került, ezek vásárlói a századik előadásra készült plakátot kapnak. 

 

Madarkak foto PUSKA Judit 2070

 

Különleges akcióra is sor kerül: a századik előadás után speciális „szelfi” készül a tervek szerint, olyan fotó, amelyen a közreműködő művészek és a közönség tagjai egyetlen képen mindannyian megörökíthetők. A kép az internetre is felkerül, és így a nézők beilleszthetik a századik alkalomra kiadott könyv utolsó lapjára.

 

Ezen a napon az előadás alkotói megemlékeznek a zenekar tagjáról, Varga Gábor Kakas trombitaművészről is, aki február 26-án, 52 esztendős korában váratlanul elhunyt. A kitűnő muzsikus kezdetektől tagja volt Az Őrült Nők Ketrece zenekarának, negyven előadásban fújta a trombitát. A századik előadáson a zenekar kivételesen nem öt-, hanem héttagú lesz.

 

StohlAndras foto PUSKA Judit 1526

 

A századikra és a többi márciusi előadásra már minden jegy elkelt. Áprilisban Budapesten négyszer lesz látható a produkció, és sor kerül újabb vendégjátékra is: a kecskeméti Hírös Agóra közönsége is megtekintheti Az Őrült Nők Ketrecét.

 

 

 

süti beállítások módosítása