"Nehéz munka volt visszacsábítani a nézőket" - Forgács Péter válaszolt

Újabb öt évre kapott bizalmat a győri közgyűléstől Forgács Péter. A Győri Nemzeti Színház régi-új igazgatóját a Győrplusz kérdezte.

 

A gyorplusz.hu cikkéből:

 

"Borzasztó sztereotip amit mondok, de minden, ami jól sikerült, azt szeretném folytatni! Nyilván nem akarok a babérjaimon csücsülni, de nagyon sok jó történt, amit továbbgondolva, még tovább fejleszthetünk. Sok mindent ki kell még találni a csapatommal közösen, de annyit már előre mondhatok: egy-két újdonság mindenképp megvalósul, színházon belül és kívül is a városban. (...) Bizony nehéz munka volt visszacsábítani a nézőket a színházba. Most nem számszerűsítem, de majdnem negyedével-harmadával nőtt a jegyeladás. Amit kellett, azt teljesítettük. Ám megtartani is komoly feladat a bérleteseket, ezt senki se felejtse el! Szerencsére minden évben növekszik a számuk, nem tudom, lehet-e még fokozni, lesznek-e még többen? De ha megáll a növekedés vagy picit csökken, az nem azt jelenti, hogy rossz színházat csinálunk" - mondta a direktor.

 

forgacs peter

Fotó: Marcali Gábor/gyorplusz.hu

 

"Megtanultam jómagam is, mint igazgató, színházi ember, fontos a szimpátia és a bizalom, hogy egyben városi közéleti személyiség is legyek. Lássák rajtam az emberek azt a bizalmat, amit én is kaptam a várostól! Hiszen találkozhatnak velem az utcákon, a tereken, megállítanak, beszélgethetünk, erre számos alkalommal volt már példa. A visszajelzések pedig azt mutatják, hogy a város elfogadott és nagyon kedves emberek vesznek körül, szeretnek. Együtt kell tehát lélegeznünk!" - hangsúlyozta az igazgató.

 

Forgács Péter kiemelte, egy csapat áll mögötte: "marketing, gazdasági, művészeti részről, akik egyébként, ha nem lennének, akkor megette volna a fene! A bizalmat nem egy ember kapta, hanem egy csapat, és ennek az együttes munkának köszönhető, hogy a színház és a győriek újra egymásra találtak" - tette hozzá.

 

"A csapatom és PR-főnököm mindig sugall nekem valamit, mifelé kellene elindulnunk, mi legyen az adott évad címe. Most is megvan egy irány, de még egyelőre ott tartok, hogy kifújjam magam. Kicsit le vagyunk maradva miattam, de április 20-ra meg kell jelentetnünk a műsorfüzetet, májustól pedig kezdődik a bérleteladás" - vázolta a terveket az igazgató.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása