Meryl Streep és más világsztárok nyílt levélben szólnak a nemek egyenlőségéért

Meryl Streep, Charlize Theron, Oprah Winfrey és más világsztárok írták alá azt a nyílt levelet, amely a világ vezetőit harcra szólítja fel a nemek közötti egyenlőség megteremtéséért.

    women

 

A vasárnap közzétett levélben olvasható, hogy a világon mintegy 62 millió lánynak nincs joga a tanuláshoz, 500 millió nő nem tud olvasni és 155 országban vannak olyan törvények, melyek diszkriminálják a nőket.
    

"Sehol a világon nincsenek a nőknek olyan esélyeik, mint a férfiaknak. Sehol. A nemek egyenlőséért vívott harc globális" - áll a levélben.
    

Az akciót a szegénység és a betegségek ellen küzdő ONE Campaign szervezte, melynek egyik alapítója a U2 énekese, Bono. A nyílt levelet más hírességek, mások mellett Tina Fey, Robert Redford, Ashley Judd, Amy Poehler, Colin Farrell, Elton John, Patricia Arquette, Muhammed Ali és Sean Parker is aláírták. 
    

A keddi nemzetközi nőnap alkalmából született levél arra is felszólítja a világ vezetőit, hogy segítsék a nőket a HIV-vírus és az alultápláltság elleni harcban és támogassák gazdasági megerősödésüket.
    

"Igen sok országban szegénynek és nőnek lenni az egyenlőtlenség, az elnyomás és a szegénység életfogytig tartó, sokszor halálos ítéletével ér fel" - olvasható a levelet kísérő Poverty Is Sexist (A szegénység szexista) 2016 című jelentésben.
    

Tavaly Meryl Streep és két énekesnő, Lady Gaga és Beyoncé aláírásával jelent meg nyílt levél, mely szerint a nők megerősítése a kulcs ahhoz, hogy az egyenlőtlenséget és szegénységet legyőzze a világ.

 

süti beállítások módosítása