Hazatér Nyírbátorba Szabó Győző

A Nyírbátori Kulturális Központban március 9-én a város szülötte, Szabó Győző főszereplésével tart vendégjátékot Ivancsics Ilona és társulata.

 

A Ki fut a nő után? című darabban Szabó Győző mellett Nagy Enikő és Széles Tamás láthatjó. A darab a férfi-nő kapcsolat nehézségeit, buktatóit és örömeit kutatja. Shaffer, az író, nagyon értett a két nem lelkivilágához.

 

ki fut a no utan

 

Szabó Győző, a város szülötte a kulturális központ honlapjának mesélt: „Nagyon szerettem itt élni, megannyi emlék köt ide. A sportpálya mellett laktunk. Édesanyám és köztem volt egy megállapodás, ha megírtam a leckét, mehetek a fiúkkal a sportpályára focizni és a gyulaji erdőbe motorozni. Emlékszem kedvenc napközis tanáromra is, Ottó bácsira. Szigorú, összetett személyiség volt, sokat jelentett nekem. Az is feledhetetlen számomra, amikor megnyílt a strand. Igazi közösségi helynek számított. Először két meleg vizes medencével működött, majd óriási dolog volt, amikor elkészült a hideg vizes úszómedencéje is. Egész napokat ott töltöttünk a barátokkal. De szívesen gondolok apukám cukrász üzletére is, nagyon finom édességek készültek nála. Mindig ehettem a fagyiból és megkóstolhattam a cukrász-süteményeket. Kedves emlékem továbbá még az is, amikor anyukám mellett sürögtem a konyhában. Sokat sütöttünk együtt sajtos pogácsát és szerettem a paradicsom-befőzéseket is. Eszembe jut, amikor Budapestről hazalátogattunk a nővéremmel, s alig vártuk, hogy ihassunk a fűszeres léből" - emlékezett Szabó Győző.

 

süti beállítások módosítása