Kezdődik az egyetemi színházi találkozó Szegeden

Egyetemi színházi találkozót rendez hagyományteremtő céllal a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). Az előadásokat ingyenesen nézhetik meg az érdeklődők. 

    

Varga Norbert művészeti vezető tájékoztatása szerint a pénteken kezdődő, háromnapos programsorozat célja, hogy az országban működő egyetemi társulatok megismerjék egymás munkáját. Az első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozóra (SZESZT) Debrecenből, Veszprémből, Pécsről és Budapestről érkeznek amatőr társulatok. 

szeszt logo

 

Az előadásokat zsűrizik is, de ezúttal nem a legjobb produkció kiválasztása lesz a cél, hanem olyan szakmai párbeszéd megteremtése, amely segít a hallgatóknak a fejlődésben. A fellépőknek a fesztivál ideje alatt színházi workshopokat is szerveznek.

Az előadásokat ingyenesen nézhetik meg az érdeklődők. "Nem jegyet, hanem helyet kell foglalni" - fogalmazott a művészeti vezető. Az előadásoknak a Szegedi Pinceszínház, a JATE Klub, a Kövér Béla Bábszínház és a Szegedi Ifjúsági Ház és Rendezvényközpont ad helyet.
    

A produkciókról esténként a Millenniumi kávéházban Büky Bea színművész, Balog József, a Thealter fesztivál művészeti vezetője és Rédei Roland színművész vezetése mellett beszélgethetnek az érdeklődők. 
    

A fesztivál programjában a színházi előadásokon kívül egy kortárstánc-produkció,  nosztalgiavillamosozás és több koncert is szerepel. 

 

szeszt plakat 

 

Az Első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó programja:

 

2016. március 11. (péntek)
17:30 Megnyitó (Szegedi Pinceszínház). A találkozót megnyitja: Prof. Dr. Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes (Szegedi Tudományegyetem) és Varga Norbert művészeti vezető, Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ)
18:00 Mag Műhely: Égszínkék (Szegedi Pinceszínház)
20:30 Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ): Dorde Lebovic: Az ezredik éjszaka (Szegedi Pinceszínház)
21:30 Szakmai beszélgetés (Millenniumi kávéház)
22:30 Sungazers koncert (Millenniumi kávéház)
23:30 KomfortZóna koncert (Millenniumi kávéház)

 

2016. március 12. (szombat)
14:00 Workshop (JATE klub)
19:00 Homo Ludens Project – MASZK Egyesület: Akár Akárki (Kövér Béla
Bábszínház)
20:45 Kvazár: Formanek Csaba: Factura Lamiaceae avagy az árvacsalánfélék családjához való teremtő vonzás törvényeiről (Szegedi Pinceszínház)
22:30 Szakmai beszélgetés (Millenniumi Kávéház)
23:30 „Színház az egész zene...” - ROCKPÖRI Dr. Rock-kal (Millenniumi kávéház)

2016. március 13. (vasárnap)
14:00 workshop (JATE KLUB),
16:00 Utazás Nosztalgia Villamossal,17:00 Kamakiri Dance Company: Szösszenetek (IH Rendezvényközpont)
18:15 Debreceni Egyetemi Színház (DESZ): Halmi Gábor: Nyilas Misi Eksztázis (IH rendezvényközpont)
20:15 Janus Egyetemi Színház (JESZ): Örömöcskék, vétkecskék: pajzán és szerelmes népi történetek Kóka Rozália, Nagy Olga és Balázs Lívia gyűjtéseiből - tanulmány előadás (IH Rendezvényközpont)
22:00 Szakmai előadás és fesztiválzárás (Millenniumi kávéház),
23:30 Huckleberry Guys koncert (Millenniumi kávéház).

süti beállítások módosítása