Hárman jutottak tovább a Versünnep erdélyi elődöntőjéből

Költők és jeles történelmi események emlékét idézték a Versünnep Fesztivál 2016-os erdélyi elődöntőjén, melyre idén is a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében került sor.

 

Ebben az évben Tóth Árpád születésének 130. évfordulója, Pilinszky János születésének 95. és halálának 35. évfordulója, Babits Mihály halálának 75. évfordulója, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója emlékére szervezték a rendezvénysorozatot.

 

A megmérettetés idei erdélyi résztvevői előadott vers kategóriában: Albert Nagy Ákos, Bertóti Johanna, Markó Ildikó, Gál Attila Csaba, énekelt vers kategóriában: a Mácsafej zenekar valamint Bertóti Johanna és Sipos Krisztina voltak.

 

Versunnep 2016 Marosvasarhelyi fordulo foto Rab Zoltan 06

 

A fellépők teljesítményét – repertoárválasztási és előadói ismérveket is figyelembe véve – Kilyén Ilka, Tompa Klára és Bokor Barna, a Tompa Miklós Társulat művészei értékelték. A műsorvezető B. Szabó Zsolt volt. A többnyire középiskolás ifjakból álló közönség lelkes tapssal jutalmazta az előadókat.


A Marosvásárhelyen lezajlott elődöntő három továbbjutója: Albert Nagy Ákos, a Kolozsvári BBTE Színház és Televízió Karának hallgatója, Gál Attila Csaba, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem magiszteris színész hallgatója, és a Mácsafej zenekar, melynek tagjai: Márk Attila, akusztikus gitár, ének, Ferencz Csaba, akusztikus gitár, ének, Ticusan János, elektromos gitár, Vitályos Lehel, nagybőgő, Ferencz Áron, ütős hangszerek, valamint Kolcsár József színművész és Gábor Szabolcs szaxofonos.

 

Ők fogják Erdélyt képviselni a Versünnep Fesztivál döntőjén 2016. április 10-én, Budapesten a Nemzeti Színházban.

 

Tompa Miklós Társulat

 

 

süti beállítások módosítása