Home Base - Új előadással jelentkezik Kulcsár Noémi

A Nemzeti Táncszínház szervezésében 2016. április 14-én Home Base címmel mutatja be új, kísérletező darabját Kulcsár Noémi Tellabor.

 

A MOM Kulturális Központ Kupolatermében felépülő tér-, hang- és táncinstalláció lehetőséget ad az érdeklődőknek, hogy ne csak nézőként, hanem kutató megfigyelőként kerüljenek az előadásba.

 

homebase halaszjulia

 Fotó: Halász Júlia

 

A Home Base egy különleges tér-, hang- és táncinstalláció, amelyben a néző szabadon mozoghat, és maga döntheti el, honnan figyeli az eseményeket. Az előadás során beszél a tér, építkezik a szó, és zenél a mozdulat. Az alkotók a balettirodalom klasszikusából, a Giselle című balettből indultak ki, munkájukban a szerelem álságos oldaláról, a szeretett Másik hazug pillantásáról, elszalasztott lehetőségekről, erős és gyenge szívekről gondolkodnak. Mennyire ismerhetjük szerelmünket? Valójában hányan vagyunk egy-egy kapcsolatban? Miként hozható egyensúlyba tér, szó és mozdulat? És mi kell ahhoz, hogy ez az egyensúly ne boruljon fel ismét?

 

Kulcsár Noémi koreográfus, táncművész színpadi tapasztalatait Hamburgban és Münchenben szerezte. 2005-től szabadúszó táncművészként dolgozik Magyarországon. 2005-től a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, majd a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc szakának vezetője lett. 2012-ben létrehozta saját társulatát, a Kulcsár Noémi Tellabort, balett és vizuáltechnikai műhelyt, amelynek előadásai klasszikus balett alapokra épülnek, ugyanakkor hangsúlyosan használják a kortárs elemeket. A nem állandó társulattal, de visszatérő művészekkel dolgozó táncegyüttesre egyszerre jellemző a fiatalos lendület, az új utak keresése és a klasszikus tánchagyományok tisztelete. A kísérletező kedvű Tellabor-darabok minden alkalommal egy-egy társművészeti ág bevonásával készülnek.

 

homeabase 01 Medium

 

Kulcsár Noémi Tellabor
Home Base

 

Koncepció, rendezőtárs: Rubi Anna
Zene, hang: Jérôme Li Thiao Té
Dramaturg: Cseh Dávid
Látvány: Csere Zoltán
Asszisztens: Csere Zoltán
Koreográfus-rendező: Kulcsár Noémi

Támogató: Aulea Alapítvány, NKA, EMMI

 

2016.április 14. 19.00/20.30
MOM Kulturális Központ

 

süti beállítások módosítása